VECKANS ELVA: Hetaste svenskarna ute i världen

I samband med SVENSKKOLLEN så plockar Fotbollskanalen varje vecka ut de hetaste utlandsproffsen i "Veckans elva". Se vilka som stått ut den här helgen.

Antalet tidigare uttagningar i Veckans elva inom parantes.

Målvakt

Karl-Johan Johnsson (0)

Stod för sin 13:e nolla i helgen då Randers vann hemma mot Nordsjalland med 2-0. Svensken fick tre skott på sig och stoppade allt.

Försvarare

Mikael Dorsin (1)
Rosenborg vann i helgen med 3-0 hemma mot Lilleström. Dorsin spelade från start och var med och höll nollan bakåt. Laget har nu 19 poäng på sju matcher och har tillsammans med Stabaek redan gjort ett litet ryck i tabellen.

Niklas Backman (0)
Efter förra helgens förlust tappade i helgen återigen poäng då man spelade 3-3 hemma mot Guizhou Zhicheng. Backman blev däremot stor hjälte då han med tio sekunder kvar att spela nickade in kvitteringen till 3-3.

Johan Larsson (1)
Målskytt när Bröndby spelade 1-1 hemma mot Ålborg. Laget såg länge ut att gå mot en seger men ett självmål ställde till det för hemmalaget. Larsson spelade nittio minuter.

Samuel Holmen (1)
Fick spela från start som högerback när Bursaspor tog emot Karabükspor på hemmaplan. Gjorde matchens första mål i en helt galen tillställning där hemmalaget gjorde fem mål i den andra halvleken och till slut vann med 7-1.

Mittfältare

Viktor Lundberg (0)
Blev målskytt för sitt Randers i helgen då han gjorde det andra målet i 2-0-segern hemma mot Norsjalland. Lundberg blev inbytt i den 71:a matchminuten och behövde bara sex minuter på plan innan han gjorde sitt mål. Den förre AIK-mittfältaren tryckte på ett skott som målvakten inte kunde hålla utan tappade snöpligt in den i mål.

Erik Friberg (0)

Startade på innermittfältatet när Esbjerg tog en 5-2-seger hemma mot ligajumbon Silkeborg. Svensken spelade hela matchen och hjälpte Esbjerg ta en viktig i seger då laget kämpar för att hänga kvar i den danska högstaligan.

Sebastian Larsson (0)
Fick starta borta mot Everton då Sunderland kanske tog säsongens viktigaste seger. Man vann med 2-0 och lyfter nu i tabellen och ligger inte längre på en nedflyttningsplats. Larsson blev utbytt med fem minuter kvar och fanns inte på plan när Jermain Defoe punkterade matchen i slutet. Efter en kaotisk säsong är nu Sunderland på väg att säkra PL-kontraktet.

Anfallare

Ermal Hajdari (0)
Förra veckans gäst i svenskkollen utlovade en seger i fredagens hemmamatch mot Pärnu, något som också uppfylldes ordentligt. Hajdari gjorde båda målen när hans Infonet med 2-0.

Zlatan Ibrahimovic (1)
Zlatan är tillbaka på riktigt efter sin avstängning. Förra helgen stod han bakom två mål, nu i helgen gjorde han istället två mål och hade dessutom två assist i 6-0-vinsten hemma mot Guingamp.

Tobias Hysen (1)
Tvåmålsskytt i Shanghai-derbyt mot Shenhua. I och med segern så gick Hysen och Svennis lag upp i serieledning med 21 poäng på nio matcher.

Publicerad 2015-05-11 kl 12:58