Veckans svenskelva: Engbloms hysteriska målform och Olsson klar för Premier League

Andra ligor och cuper

I samband med SVENSKKOLLEN plockar Fotbollskanalen varje vecka ut de hetaste utlandsproffsen i "Veckans elva". Se vilka som stått ut den här helgen.

Målvakt

Daniel Örlund (1)
HJK spelade i fredags 1-1 hemma mot KuPS där Örlund stod i mål hela matchen. Efter några matcher på bänken har svensken nu återigen vunnit tillbaka rollen som förstamålvakt.
Försvarare

Ricardinho (1)
Avslutade ligan genom en vinst mot serietvåan Baki. Ytterbackens Qabala slutar trea i den azerbaijanska ligan och är klara för europaspel nästa år. Den förre Malmö FF-backen spelade hela matchen och hjälpte till att hålla nollan bakåt.

Kebba Ceesay (0)
Fick i helgen göra comeback på fotbollsplan efter två års skadehistorik. Ceesay blev inbytt i den 91:a matchminuten då laget vann hemma mot Pogon Szczecin.

Alexander Milosevic (0)
Fick spela sina första minuter för Besiktas i helgen då han blev inbytt med tre minuter kvar i 2-1-segern mot Genclerbirligi. I och med segern så slutade laget på en tredjeplats i ligan.

Martin Olsson (2)
Norwichs säsong är över och efter seger mot Middlesborough är man klar för spel i premier League nästa år. Svensken spelade hela matchen och har varit en nyckelfigur i lagets uppflyttning.

Mittfältare

Rasmus Lindkvist (1)
Allround-spelaren som i år hoppat in på både backplats, mittfältet och anfallaren fick komma in i helgen mot Viking. På tilläggstid stod han för en assist fram till avgörande 4-3 målet för sitt Vålerenga.

Pontus Wernbloom (1)
Stor hjälte för CSKA när han nickade in 1-1-målet mot Rostov i den 88:e minuten. Målet betyder att laget för Champions League-spel nästa år då man slutar två i den ryska ligan.

Erik Friberg (1)
Esbjerg tog en otroligt viktig seger i helgen då man besegrade Vestsjaelland med 2-1 hemma på Blue Water Arena. Friberg fanns på planen under hela matchen där laget säkrade sitt kontrakt i den högsta serien.

Anfallare
Rasmus Jönsson (0)
Fick chansen från start i bortamatchen mot Silkeborg. Anfallaren tog vara på förtroendet och gjorde avgörande mål i matchen då Ålborg vann med 2-1.

Carl Björk
Fick äntligen göra sitt första mål i den norska högstaligan. Hoppade in i den 74:e minuten och behövde bara fyra minuter på plan mot Odd för att kvittera till 1-1.

Pontus Engblom (2)
Gjorde säsongens nionde mål på elva matcher när han smällde in en kasse mot Bryne. Trots svenskens prestation så blev det förlust med 1-2.

Publicerad 2015-06-01 kl 19:05