POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Vill se fängelse för matchfixning

Foto: SCANPIX

Det blev en friande dom i det första svenska åtalet i matchfixning i fjol. I det norska matchfixningsåtalet hoppas åklagaren att bevisen ska räcka för att få fällande domar på onsdagen.

Sju män, varav fem fotbollsspelare (två svenskar) har åtalats vid Oslo tingsrätt för inblandning i matchfixning. De misstänks ha riggat två fotbollsmatcher i norska division 2 under sommaren 2012. En svensk man och en man som är uppväxt i Sverige sägs ha legat bakom respektive medverkat i spelkuppen.

Åklagaren Asbjørg Lykkjen anser det bevisat att samtliga sju är skyldiga och hon yrkade i sin slutplädering på 2,5 års fängelse för två av fotbollsspelarna som hon anser ha värvat de tre andra. De andra tre vill hon ska få två års fängelse.

Den svenske huvudmannen vill åklagaren döma till fem års fängelse och medhjälparen till tre års fängelse.

Alla åtalade nekar till anklagelserna.

Åklagaren anser sig ha ett bra bevis på att de två matcherna varit riggade i den ljudupptagning där en av spelarna berättar om vilka som varit med på spelstöten och hur mycket han fick betalt. I polisförhöret erkände 25-åringen, men sade i rätten att han bara pratat strunt.

I höstas friades en 24-åring vid Jönköpings tingsrätt från misstankarna om grovt tagande av muta i den första matchfixningsrättegången i Sverige. Domen har överklagats.

Publicerad 2015-04-28 kl 15:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå