POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Villas Boas: "Bilderna är en katastrof för Ryssland"

Foto: Scanpix

Zenits tränare Andre Villas Boas var märkbart förbannad efter det att Torpedos supportrar gjort apljud mot lagets brasilianske stjärna, Hulk.

Zenit St Petersburg spelade 1-1 i helgen borta mot Torpedo. Men det var inte främst det som matchen skulle komma att handla om. Utan de rasistiska apljud som Torpedo-fansen utsatte den brasilianske stjärnan Hulk för.

En som var riktigt förbannad efter matchen var Zenit-tränaren Andre Villas Boas som kallade händelsen för en katastrof för Ryssland.

"Skandalösa supportrar"
- Det var dålig fotboll och skandalösa supportrar på grund av de rasistiska förolämpningarna på Hulk. Bilderna från den här matchen kommer spridas över hela världen och det är en katastrof för Ryssland, menade Villas Boas.

Villas Boas klagade även på planens skick och menade att om man inte ens kan ordna dugliga planer att spela på så kommer man inte kunna lösa ett större problem som rasism.

-Planen vi spelade på var ett skämt. Vi slåss om ligatiteln och är en match ifrån en kvartsfinal i Europa League och ändå tvingas vi spela under sådana här förhållanden. Om de tillåter att matcher spelas på en sån här plan hur ska de då komma till bukt med ett så stort problem som rasism?, sa en märkbart irriterad Villa Boas till NTV:s studio efter matchen.

"Fotboll borde ena folk"
Hulk tog det hela med större lugn och menar att fotboll borde ena folk istället för att dela upp dem.

-Vad kan man göra i sådana situationer förutom att reagera med ett leende? Om jag visar respekt till supportrarna kanske de gör samma sak tillbaka. Fotboll borde ena folk och inte dela upp dem, menade Hulk enligt Daily Mail.

Detta är inte första gången som rysk fotboll tampas med rasism på läktarna och tidigare har bland annat Piara Powar, vd för fotboll mot rasism i Europa, varnat att de afrikanska lagen kan komma att bojkotta VM i Ryssland 2018.

Publicerad 2015-03-16 kl 14:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå