POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER
10å

Vinnaren i SM i fotbollskunskap: "Ska ta med sönerna till den heliga platsen"

Tim Nielsen kammade hem SM i fotbollskunskap. Priset är en fotbollsresa värd 15 000 kronor och vinnaren har sina planer.
- Det lutar åt att jag ska ta med mina två söner till White Hart Lane så de får se den heliga platsen, säger han.

Bäst i Sverige? Nja, inte enligt vinnaren själv. Tim Nielsen som kammade hem SM i fotbollskunskap menar att det finns skarpare fotbollshjärnor i landet.
- Jag har ställt upp tidigare år och kommit trea och åtta. Då har jag varit helt chanslös mot de som kom före, säger han.

Hur kommer sig ditt otroliga fotbollskunnande? - Genuint intresse. Men jag är bättre på gammal fotboll, från den tiden då jag hade mer tid, säger Nielsen som är 42 år gammal.

Något som du måste lära dig mer om för att kunna försvara titeln? - Ja, jag är inte så bra på damfotboll och allsvenskan. Och överlag så kan jag mycket mer om gammal fotboll än om modern och mer om internationell än om svensk.

Har du någon egen bakgrund inom fotbollen?
- Jag har spelat i lingonserierna med ett lag som heter FC Helsingkrona. Där har jag gjort 133 mål på lika många matcher. Men det är ju på väldigt låg nivå.

Hur ska du spendera dina resepengar?
- Det lutar åt att jag ska ta med mina två söner till White Hart Lane så de får se den heliga platsen, säger han och medger att han är Tottenhamsupporter sedan barnsben. Halmstad är det svenska laget som gäller, men det är långt ifrån lika viktigt som Spurs.

- Jag såg själv Tottenham första gången 1982, då var jag 17 år. Så mina barn får en bättre start. Men samtidigt vet jag inte om jag vill att de ska lida så mycket i framtiden som man gör om man håller på Tottenham.

Har du haft några andra reseuppslag?
- Någon tipsade om att åka och se Boca Juniors mot River Plate och själv skulle jag vilja se Barcelona-Real Madrid.

Har du sett mycket fotboll live eller är du en klassisk kalenderbitare? - Jag har rest en del och sett mycket. Bäst stämning jag upplevt var i ett derby mellan Sao Paolo och Palmeiras i Copa Libertadores. Det var en makalös atmosfär. Men det gladaste minnet är finalen i EM -92 eftersom jag är dansk. Eller när Tottenham slog Arsenal med 2-1 1995.

Publicerad 2008-05-23 kl 15:34
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå