Watford förbi tidigare ettan i championship

Andra ligor och cuper

Watford har det vassaste anfallsparet i den engelska andraligan. Med varsin fullträff såg Troy Deeney, 20 ligamål, och Odion Jude Ighalo, 19 mål, till att tidigare tabellettan i League Championship, Middlesbrough, fick lämna Vicarage Road utan poäng och serieledning.

Deeney plockade ned ett inlägg bakom gästernas mittbackar och hittade luckan mellan benen på målvakten Dimitrios Konstantopoulos. Öppningsmålet i den 37:e minuten innebär att den kraftfulla anfallaren nått 20 ligafullträffar för tredje säsongen i följd. Ighalo spädde på med ett stenhårt vänsterskott i den 65:e minuten.

I och med 2-0-segern klättrade Watford förbi Middlesbrough i tabellen med fem omgångar kvar och ligger just nu trea. Bournemouth toppar tabellen före Norwich. Båda lagen vann sina matcher via 4-2 mot Birmingham och 2-0 mot Sheffield W. De två bästa lagen i League Championship är direktkvalificerade för Premier League. Trean till sexan gör upp om den tredje och sista platsen i den högsta divisionen.

Jumbon Blackpool blev på måndagen klart för nedflyttning till League One, tredjedivisionen.

Wigan riskerar att göra Blackpool sällskap ned genom falluckan och i ett desperat försök att sätta fötterna rätt i säsongens slutskede sparkades managern Malky Mackay kort efter 0-2-förlusten hemma mot Derby.

Wigan är näst sist och har åtta poäng upp till säker mark med fem matcher kvar att spela.

Publicerad 2015-04-06 kl 21:40