Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Weah av allt att döma ny president i Liberia

Foto: Bildbyrån/TT.

George Weah blir av allt att döma president i Liberia.
Den förre stjärnans eget läger säger att 51-åringen vunnit valet.
- Det är klart, säger den biträdande kampanjchefen Morluba Morlu, enligt TT.

Den förre Monaco-, PSG- och Milan-stjärnan George Weah kommer med största sannolikhet att överta posten som ny president i Liberia. Weah gav sig in i politiken efter sin aktiva karriär som spelare och på tisdagen hölls den andra och avgörande valomgången i landet.

I den första rundan fick vare sig Weah eller den andre kandidanten, sittande vicepresidenten Joseph Boakai, över 50 procent, vilket ledde till en andra omgång. Enligt TT hävdar Weah-lägret nu att man vunnit.

- Det är klart. Vi väntar bara på att valkommissionen ska tillkännage resultatet och förklara honom som president, säger den biträdande kampanjchefen Morluba Morlu, enligt nyhetsbyrån.

Själv har Weah använt sig av Twitter för att tacka alla som röstat på honom.

”Jag är djupt tacksam mot min familj, mina vänner och mina lojala supportrar som bidragit till vår kampanj under en extremt lång valprocess. Vi är på väg att skriva historia för vårt folk”, skriver han.

George Weah valdes under sin karriär fram till Afrikas bäste spelare vid tre tillfällen, han tog plats i Fifas världslag både 1991 och 1996 och dessutom vann han den åtråvärda Ballon d’Or-utmärkelsen 1995. Med Milan blev det två Serie A-titlar och under tiden i PSG vann laget den franska ligan vid ett tillfälle. Weah representerade under sin karriär även Chelsea och Manchester City.

Weah efterträder nu Ellen Johnson Sirleaf.

Publicerad 2017-12-27 kl 17:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons