Wendt avgjorde seriefinalen - Holmén skadad

Andra ligor och cuper

Oscar Wendt gjorde ett av målen när FC Köpenhamn besegrade serieledande Esbjerg med 2-0.

Landslagsman Oscar Wendt gjorde 2-0-målet när FC Köpenhamn hemmaslog serieledande Esbjerg med 2-1. Förre Kalmaranfallaren Cesar Santin gjorde 1-0 på straff redan efter sex minuter. Han fixade själv straffen då han blev neddragen av Lars Winde som också fick se det röda kortet.

För FCK spelade Wendt, målvakten Johan Wiland och Mikael Antonsson splade hela matchen medan Peter Larsson blev utbytt i paus. För Esbjerg spelade Fredrik Björck hela matchen - Mikael Rynell blev inbytt på slutet.

Rawez Lawan blev ende andre svenske målskytt. Han gjorde mål i förlustmatchen med hela 6-3 mot Nordsjälland. Mikael Nilsson, Max von Schlebrügge och Alexander Farnerud spelade från start medan samuel Holmén vilade efter en smäll som han fått i senaste matchen mot Silkeborg. Farnerud byttes ute fter en dryg timme.

Nu gäller det att bli frisk till lördagens VM-kval mot Danmark för Holmén.
- Vaden ska inte vara ett problem, meddelar han till fotbollskanalen.se.

FC Köpenhamn-Esbjerg 2-1((1-0))
1-0 Cesar Santin (6 str), 2-0 Oscar Wendt (61), 2-1 Sören Rieks (72).
Utv, Esbjerg: Lars Winde (3).
Publik: 20 292.

Bröndby-Nordsjälland 6-3((1-1))
0-1 Stephan Petersen (19), 1-1 Morten Rasmussen (43), 2-1 Morten Rasmussen (49), 3-1 Morten Rasmussen (52), 4-1 självmål (73), 4-2 Rawez Lawan (76), 4-3 Nicki Bille Nielsen (77), 5-3 Morten Rasmussen (89), 6-3 Peter Madsen (90).
Publik: 14 216.

Midtjylland-Köge 2-1((1-0))
1-0 Frank Kristensen (39), 2-0 Frank Kristensen (52), 2-1 Sebastian Andersen (90).
Publik: 8 328.

Randers-Silkeborg 1-2((0-1))
0-1 Martin Örnskov Nielsen (23), 0-2 Martin Svensson (84), 1-2 Kenneth Möller Pedersen (90).

Publik: 4 504.