Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Wernbloom vill utmana om guldet

Tuff och hård på planen. Ödmjuk och vänlig utanför. Viljan att vinna bär dock Hollandsproffset Pontus Wernbloom alltid med sig. I år siktar han mot toppen.
- Jag går alltid in för att vinna alla matcher. Det gör vårt lag också.

Pontus Wernbloom är mitt uppe i förberedelserna för sin andra säsong med holländska AZ Alkmaar. Träningsmatcherna är avklarade och på söndag är det ligapremiär borta mot NAC Breda.

- Vi har haft en bra försäsong och har vunnit alla våra träningsmatcher, oavsett om vi mött amatörlag eller europeiska toppklubbar, säger Wernbloom till TT.

Förra säsongen inledde laget svagt och förlorade sju av de sexton första matcherna. Tränaren sparkades och under Dick Advocaat vände det och laget började vinna och hamnade slutligen på femte plats.

- Vi var verkligen bra under andra halvan av säsongen, men vi satte in stöten för sent för att kunna vara med och slåss om ligasegern.

Inför kommande säsong har klubben anställt Gertrjan Verbeek som tränare. Ett val som tilltalar Wernbloom.

- Vi har tränat under honom i två månader nu och det har fungerat bra. Han vet vad han vill och har bra idéer. Det lyckas han också föra vidare till spelarna.

Pontus Wernbloom går nu in i sina andra säsong i Alkmaar och spel i den holländska förstaligan. Förväntningarna är höga och Pontus är övertygad om att laget ska kunna utmana regerande mästarlaget Twente och storklubbar som Ajax och PSV Eindhoven i kampen om guldet.

- Chansen finns. Men de stora klubbarna bjuder inte på några öppningar, så det blir tufft.
Till sin andra säsong har Pontus Wernbloom etablerat sig i Alkmaar.

- Given är man väl aldrig, men det känns bra att vara med i diskussionen. Jag har blivit rikare på erfarenhet och det känns tryggt nu.

Ett signum för den 24-årige landslagsmittfältaren är hans hårda, tuffa och kompromisslösa spel ute på planen. Passar det verkligen i den holländska ligan?

- Nej, det gör det väl inte, säger Wernbloom och skrattar.

- Jag har faktiskt ändrat min stil något. Jag har fått utveckla andra delar och har nu bättre bollkontroll än tidigare. Men kämpa, det kommer jag alltid att göra.

TT

Publicerad 2010-08-06 kl 13:14
Annons
Annons
Annons