Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANDRA LIGOR OCH CUPER

Westerberg väljer Norge före Holland

Jesper Westerberg är just med Viking Stavanger på La Manga. Enligt uppgifter till fotbollskanalen.se ville Nec Nijmegen ha spelaren, men norrmännen var hetare.
- Vi har letat en högerback länge, säger Vikings sportchef Egil Östenstad till fotbollskanalen.se.

Jesper Westerbergs kontrakt med Halmstad gick ut i vintras och högerbacken söker nu ny klubb. Flera, bland annat Nec Nijmegen, har visat sitt intresse enligt fotbollskanalen.ses uppgifter, och då spelaren är kontraktslös spelar det ingen roll att transferfönstret är stängt i vissa länder. Nu tränar han med Viking Stavanger i Norge.
- Han ska träna med laget nere i La Manga, berättar klubbens sportchef Egil Östenstad.

Kommer han att spela någon match?
- Det blir det. Han ska vara på torsdag (mot Strömsgodset) och sedan blir det en match i nästa vecka mot ett mindre lokalt lag. Den matchen är inte hundraprocentigt bestämd ännu.

Östenstad berättar också att intresset för Westerberg inte är något nytt, men att man inte ville slå till innan ett provspel.
- Vi har letat en högerback länge och har haft flera alternativ men där det inte gått att lösa med antingen klubben eller de personliga villkoren. Då var Jesper ett bra alternativ. Vi tittade på honom i höstas, men då var han lite utanför laget och när vi skulle titta på honom så spelade han inte hela matcherna. Därför var vi lite osäkra och ville ha honom på provspel först.

Jesper Westerberg har spelat nio U21-landskamper och är högaktuell för U21-EM i Sverige i sommar.

Publicerad 2009-02-24 kl 11:35