POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Wiland avslöjar: "Nobbade Tottenham för FCK"

Johan Wiland nobbade Tottenham för FC Köpenhamn.
Det berättar målvakten själv i en dansk intervju.
- De kom med ett erbjudande, säger han till magasinet Euroman.

Sedan svensken värvades från Elfsborg har han både petat det tidigare förstavalet Jesper Christiansen och själv tagit en fast plats mellan FCK:s stolpar. Succén har varit storslagen. Såväl Wiland själv som hela laget övertygar något enormt – de leder SAS-ligan med 19 poäng före tvåan – och ska snart spela åttondelsfinal i Champions League mot Chelsea.

Men det hade inte behövt bli så. I själva verket kunde Johan Wiland ha valt Storbritannien och Premier League-spel redan för flera år sedan.

- Tottenham kom med ett bud. Men de hade just köpt in Heurelho Gomes från PSV. Och jag tänkte att när de lagt uppemot 100 miljoner på honom, då blir de svårt för mig att få chansen, säger Wiland till Euroman enligt Sporten.dk.

Han fortsätter:

- Så även om FCK också hade en bra keeper i det läget kändes möjligheterna större här.

Wiland berättar också att han under den första tiden i Danmark grunnade mycket på sitt beslut. Till en början fick han finna sig i en plats på bänken – och då dök hjärnspökena upp.

- Om jag skulle vara petad kunde jag ju lika gärna vara det i Tottenham, resonerade jag. Men lyckligtvis dök möjligheten upp till sist, säger Wiland.

Han avslöjar även bakgrunden till sitt nya smeknamn som fansen i Köpenhamn förlänat honom – ”Trucker”. Det beror på att danskarna tyckte att han såg ut som en lastbilschaufför när han dök upp med ett riktigt maffigt skägg på träningarna.

- Det gick bra till dess att Oscar (Wendt) kom till mig och sade: ”För helvete, du är inte hemma i Viskafors nu – du är i Köpenhamn”.
- I Viskafors är vi nog lite bonniga. Men i det läget fick jag gå hem och raka mig direkt, säger Wiland.

Publicerad 2011-01-25 kl 09:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå