POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Wiland vill lämna bänken i FC Köpenhamn

Efter 19 allsvenska nollor och utmärkelsen "årets målvakt" lämnade Johan Wiland Elfsborg - för bänken i FC Köpenhamn.
Men inför årets säsong är målsättningen att åter ta plats mellan stolparna.

Johan Wiland spelade åtta år i Elfsborg, vann ett SM-guld och utsågs till "årets målvakt" på fotbollsgalan i Globen i höstas, innan han flyttade till Köpenhamn vid nyår. Den 28-årige målvakten från Borås ville ta nästa steg i karriären och skrev på ett femårskontrakt.
För klubben blev fjolårets säsong succé med ligaguld, för Wiland blev det en enda seriematch och en plats i skuggan av danske landslagsmålvakten Jesper Christiansen.
-Det första halvåret är väl helt okej med tanke på att jag kom till ett helt nytt lag och mitt i säsongen, och Jesper hade inte gjort det dåligt. Det var inte så mycket att göra, bara att ta det på ett bra sätt, träna så mycket möjligt och visa att jag är redo när jag väl får chansen. Mycket mer kan inte jag göra i det läget, säger Wiland.

Under sommaren har han fått spela några träningsmatcher men bänkades i Champions league-kvalet mot slovenska FK Mogren, som Köpenhamn vann med 6-0, i onsdags. Inför lördagens start av den danska fotbollsligan, då Köpenhamn möter Nordsjälland, är målsättningen därför glasklar.

-Så klart att få spela matcher, det är det största målet inför den här säsongen. Blir det inte så får vi väl kolla på det hur det ser ut, men vi får börja med de första matcherna så får vi se vad som händer, säger Wiland.

Kampen om platsen i startelvan med Christiansen ser han dock inte som något negativt.

-Jag tycker att det är skönt med konkurrens, det måste man ha för att bli bättre. Nu har det kanske varit så att Jesper varit lite bättre än mig och då har han fått spela, men vi är ganska jämna tycker jag själv och det känns som att jag utvecklas, säger Wiland.

Köpenhamn, med fyra svenskar i laget, är favorit till ligaguldet och Wiland tror att laget kan försvara titeln.

-Vi har bra chans att vinna, det är vårat mål i alla fall. Vi har ju i princip samma lag som förra året så det ser bra ut tycker jag.

TT

Publicerad 2009-07-17 kl 11:47
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå