Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Wilands succésäsong fortsätter - men vägen dit har inte enbart varit rak

Succésäsongen fortsätter för den svenske Köpenhamn-målvakten Johan Wiland. Korad till danska ligans bästa målvakt.
- Det är små detaljer som avgör, säger Wiland till danska Tipsbladet.

Johan Wiland blev årets målvakt i Sverige, men det räckte inte för den 29-årige målvakten. Nu är han även korad till den danska motsvarigheten och den före detta Elfsborgs-målvakten har gjort succé på alla sätt. Men vägen dit har inte enbart varit rak. Från klar etta i Elfsborg till bänken i Köpenhamn.

- Självklart var det jobbigt mentalt. Jag gick från att vara klar etta i Elfsborg till tvåa i Köpenhamn. Så visst fanns det perioder då man tvivlade. Jag kände att jag kom längre och längre från platsen, när Jesper Christiansen spelade så bra som han gjorde, säger Johan Wiland till danska Tipsbladet och fortsätter:

- Då tänkte man ”Vad fan har du gjort, vad gör du här i Köpenhamn”. Men jag försökte hålla det för mig själv för skulle det komma ut så skulle det kunna bli en massa snack. I stället knöt jag näven och sa till mig själv, att jag skulle fixa det här. Jag ville visa min kvalitet och samtidigt stötta Jesper, för har du två målvakter som tränar hårt, så få du också två bättre målvakter.

Det var först då Jesper Christiansen blev skadade armbågen som Wiland fick chansen.

- Hade Jesper inte skadat armbågen så tror jag att han fortfarande hade spelat och jag suttit på bänken. Jag var 28 år och kände att jag inte kan sitta på bänken då, när man vill behålla sin landslagsplats och utvecklas. Men det är inget man behöver spekulera i nu, men jag hade inte suttit på bänken i två år. Det är små detaljer som avgör ibland, säger årets målvakt i både Sverige och Danmark.

Publicerad 2010-12-22 kl 12:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons