POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Zico vill ersätta Blatter: "Känner att jag är kapabel"

Sent på onsdagskvällen bekräftade den förre storspelaren Zico: Brasilianaren vill vara en kandidat i extravalet till att ersätta Sepp Blatter som Fifa-ordförande.
- Jag känner att jag är kapabel, sade Zico på en presskonferens.

Fifas exekutiva kommitté ska ha möte i juli för att slå fast ett datum för att välja Sepp Blatters efterträdare som ordförande. Enligt BBC blir datum för den extra kongressen troligen den 16 december i år.

Och om Zico - som gjorde tre fotbolls-VM som spelare med Brasiliens landslag - får som han vill är han en av kandidaterna.

- Jag vill bekräfta mitt beslut att kandidera, sa 62-åringen som efter karriären bland annat varit förbundskapten för Japan och Irak.

För att kunna ställa upp i ordförandevalet krävs rekommendation från fem nationsförbund.

Internationella fotbollsförbundet har haft några turbulenta veckor. Den stora mut- och korruptionsskandalen som skakar Fifa gjorde att Sepp Blatter avgick bara fyra dagar efter att han omvalts som ordförande.

Redan då hintade Zico om att han skulle kunna tänka sig att ersätta schweizaren.

Den jordanske prinsen Ali bin al-Hussein, som förlorade omröstningen mot Blatter i slutet av maj, väntas ställa upp på nytt om det blir val i december. Sydkoreas Chung Mong-Joon, stark man inom bilkoncernen Hyundai, överväger om han ska kandidera.

Fifa meddelar också att man skjuter starten på ansökningsprocessen för VM 2026 på framtiden. Generalsekreteraren Jerome Valcke säger att det vore meningslöst att starta processen nu.

Publicerad 2015-06-10 kl 23:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå