Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Zlatans känga till bronshjältarna: "94-laget slog ingen stor nation"

Sverige gick inte vidare från EM:s gruppspel.
Ändå hävdar Zlatan Ibrahimovic att laget stod för en historisk insats.
– Det är första gången vi vinner över en stor nation i ett slutspel, sa Zlatan i SVT:s EM-krönika.

Sverige klarade inte av att ta sig vidare från gruppspelet i sommarens EM-slutspel. Det blev förlust mot Ukraina och England, men i den sista matchen besegrades Frankrike med 2-0. I SVT:s EM-krönika anser Zlatan Ibrahimovic att laget lyckades med något som Sverige aldrig tidigare har klarat av.

- Det var en fantastisk upplevelse. Man ser det lilla Sverige spela ut Frankrike precis som vi skulle. Det är första gången vi vinner över en stor nation i ett slutspel och då tänker jag också på VM. USA, sa han och syftade på VM 1994 då Sverige tog brons.

I det mästerskapet besegrades Ryssland i gruppen, samtidigt som det blev oavgjort mot Kamerun och Brasilien. I slutspelet slog Blågult ut Saudiarabien och Rumänien innan det tog stopp mot Brasilien i semifinal. I bronsmatchen besegrades Bulgarien.

– Många kommer att säga efter den här intervjun: "jo, jo, men Sverige var ju redan utslaget och hade inget att spela för". Att det är enklare att spela då. Men vi vann ändå mot en stor nation, säger Zlatan och fortsätter:

- Kunde vi gjort det bättre? Absolut! Det är klart att du under en turnering kan göra det bättre. Mycket bättre. Det var viktigt också att ge tillbaka till fansen. I den matchen visade vi att vi kan spela på det sättet och att vi kan konkurrera mot världsspelarna. Lilla Sverige står och fajtas mot de stora nationerna.

Publicerad 2013-01-02 kl 23:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons