Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ANDRA LIGOR OCH CUPER

Zlatans uppmaning till Guidetti: ”Nu måste han arbeta hårdare”

Här är Zlatan Ibrahimovics passning till John Guidetti. Om anfallstalangen ska lyckas i Holland – då måste han arbeta hårdare.
- Han måste förstå att hårt arbete är viktigare än talang, säger Zlatan till Voetbal International.

John Guidetti fick en drömstart i holländska ligan. I sin debut för Feyenoord blev han målskytt på straff när laget vann mot NAC Breda med 3-1. Senare blev han intervjuad i Fotbollskanalen Europa, där han berättade om sina känslor för att vara i Holland.

- Det är en fantastisk klubb med underbara supportrar. Koeman är en fantastisk tränare, de har ett ungt lag som har bra ambitioner. Det är coolt – riktigt coolt.

Är du besviken över att du inte blev kvar i Manchester City?
- Nja, det är klart att man blir besviken men det är bara att kolla på laget. Det är nästan komedi hur många bra spelare som finns där. Det är sjukt. När inte Dzeko, Balotelli och Tevez är givna – då är det tajt.

Guidetti sa också att han hoppas att ett gott år i Holland kan ge honom en plats i en eventuell svensk trupp till EM i Polen/Ukraina.

- Vi ligger fyra i holländska ligan och om jag får spela med nr 10 på ryggen där och det fortsätter gå bra och jag presterar, då borde det inte spela någon roll om hur gammal man är.

Eredivisie har ju fostrat fler svenska storspelare under åren. En av de största är förstås Zlatan Ibrahimovic, som slog igenom i Ajax, och han menar att lånet till Feyenoord är en bra möjlighet för Guidetti. Samtidigt menar han att det kommer att vara höga krav på den unge anfallaren att prestera.

- Guidetti har en stor chans nu och den måste han ta. Det är frestande att tro för en ung anfallare att det krävs mindre för att lyckas i Eredivisie, men det är inte sant. Han måste arbeta hårdare nu, sa han enligt Voetbal International.

- Han måste förstå att hårt arbete är viktigare än talang. I City förväntar de sig att Guidetti ska göra de mål som Feyenoord kräver.

Publicerad 2011-09-12 kl 16:41
Annons
Annons
Annons