Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ARGENTINA

TV: Zola: "Håller definitivt Maradona som den störste"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Diego Maradona är en av tidernas främsta fotbollsspelare. På den tidigare lagkamraten Gianfranco Zola hade han stor inverkan.

- Han är förmodligen den viktigaste delen av min karriär, när jag tog mig fram lärde jag mig mycket från honom, säger italienaren.

Gianfranco Zola, som nu tränare Al-Arabi i Qatar, minns tillbaka på sin tid i Napoli där han mellan 1989 och 1991 fick spela tillsammans med Diego Maradona. Och det råder ingen tvekan om att argentinaren gjorde ett stort avtryck på Zola.

- Minnena av att spela med Diego är fantastiska ögonblick. Han är förmodligen den viktigaste delen av min karriär, när jag tog mig fram lärde jag mig mycket från honom. Jag ser honom definitivt som den störste. Även om det är svårt att säga och det är också orättvist att jämföra spelare från olika eror som har varit så viktiga och Maradona var en av dem. Men han är verkligen en otrolig spelare och jag är väldigt glad att jag träffade honom, säger Zola.

Den tidigare Chelsea-spelaren pekar ut Maradona som den störste genom tiderna, men framhåller att det är svårt att jämföra med dagens spelare.

- Om du ser på standarden som Messi och Ronaldo sätter för tillfället så är det otroligt. Men jag tycker att Maradona gjorde detsamma på sin tid, han var exceptionell. Som de två vi pratar om så var han speciell. Så det är förmodligen orättvist att jämföra spelare från olika eror, för de lyckades nå excellens i deras tid och de måste belönas för det. Jag måste säga att Maradona var otrolig, som Messi och Ronaldo är nu, säger Zola.

Publicerad 2015-12-30 kl 09:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons