Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Al-Araibi beviljas medborgarskap: "Bahrain, snälla sluta följa efter mig

Australien

Hakeem Al-Araibi blev frisläppt efter över två månader i thailändskt fängelse.
Nu har beviljats medborgarskap i Australien.
- Bahrain, snälla sluta följa efter mig, säger han enligt The Guardian.

Foto: Bildbyrån.

Fotbollskanalen har tidigare berättat om Hakeem Al-Araibi från Bahrain, som i vanliga fall spelar fotboll i Pascoe Vale i Australien. Al-Araibi flydde från Bahrain efter att han enligt egen utsago torterats, fick asyl i Australien - men greps den 27 november i fjol, i Bangkok, dit han åkt på semester tillsammans med sin fru.

Bahrain begärde därefter att Thailand ska lämna ut Al-Araibi, medan Fifa, det australiensiska fotbollsförbundet, spelarfacket Fifpro, och människorättsorganisationen Amnesty International krävde att han ska få återvända till Australien.

Efter över två månader i fängelse, så släpptes till slut i går spelaren fri. Detta efter att Bahrain drog tillbaka landets begäran om att få spelaren utlämnad till landet.

ANNONS

För drygt en månad sedan återvände han till Australien och nu kan han stanna permanent i landet. Brittiska The Guadian rapporterar att Al-Araibi har beviljats australienskt medborgarskap.

- Jag är en är australier nu. Bahrain, snälla sluta följa efter mig. Jag är 100 procent säker i det här landet, säger han enligt The Guardian.

Publicerad 2019-03-12 kl 10:14

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto