POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
AUSTRALIEN
1v

Australiens fotbollsdamer kan få samma ersättning som herrarna

Foto: Bildbyrån

Australiens damlandslag kan få lika mycket ersättning som herrarna i landslagsspel.
Ärendet ligger nu på förbundets bord - beslut förväntas komma inom kort.
- Vi är riktigt glada och förväntansfulla över det här, säger landslagskaptenen Sam Kerr enligt ABC.net.

Sajten skriver att damlandslaget, även kallat Matildas fick en ersättning på en miljon australiska dollar, ungefär 6,6 miljoner kronor att dela på efter VM i somras. Herrarnas landslag Socceroos tilldelades åtta gånger så mycket bara för att kvala in till världsmästerskapet 2018.

Australiensk media rapporterar att lagen nu ska få lika mycket i ersättning för landslagsspel. Det betyder att samma summa för exempelvis sponsorpengar kommer delas ut till vardera landslagen.

Ärendet har enligt ABC.net diskuterats en tid och ligger på det australiensiska fotbollsförbundets bord. Förhoppningen är att avtalet ska skrivas på – då skulle Matildas bli ett av de första landslagen med samma lön som herrarna.

- Det är självklart en välkommen investering i damfotbollen och vi är riktigt glada och förväntansfulla över det här. Alla detaljer är inte klara men förhoppningsvis kan vi få igenom avtalet, men det är häftigt, säger landslagskaptenen Sam Kerr enligt ABC.net.

Ett slutgiltigt och officiellt besked förväntas komma senare i veckan enligt sajten. Sedan tidigare har Norge och Finland lika ersättning för herrar och damer.

Publicerad 2019-11-05 kl 15:08
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå