Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
BALLON D'OR

Cavani om bråket med Neymar: "Jag kommer inte att berätta vad vi sa"

I en match mot Lyon uppstod det ett straffbråk mellan anfallarna Neymar och Cavani. Nu stöttar han Neymar för att vinna Ballon d'Or.
- Om det händer så betyder det att han har gjort många mål och hjälpt oss att vinna. Jag vill vinna saker, det är det som intesserar mig, säger Cavani. 

PSG:s trio, Neymar, Edinson Cavani och Kylian Mbappé var tre av de 30 nominerade till Ballon d'Or under måndagen. 

Som tidigare har nämts så rykte Neymar och Edinson Cavani ihop om vem som skulle ta frispark och straff i den senaste matchen mot Lyon. De båda anfallsstjärnorna stod vid straffpunkten och började diskutera vem som skulle slå straffen. Det slutade med att Neymar fick vandra därifrån – och Cavani sköt straffen i ribban.

Nu säger Cavani att allt har retts ut och att han hoppas att Neymar kan vinna Ballon d'Or. 

- Jag pratade med honom och berättade vad jag tänkte, men det stannar i omklädningsrummet. Jag kommer inte att berätta vad vi sa till varandra. Det enda jag vill är att alla som spelar i laget kämpar för att nå lagets mål. Enskild heder kommer att komma när laget gör bra ifrån sig, det betyder att alla gör bra ifrån sig, säger Cavani enligt sportkanalen ESPN.

Neymar kom trea i omröstningen för Ballon d'Or 2015 och på en femte plats förra året. Neymar har startat starkt i PSG och har sex mål och fem assister i endast sex ligamatcher. Han har även hjälpt sin nya klubb att få en felfri inledning i Champions League.

- Och om vi har de bästa i världen, så är det bra för mig. Jag har sagt ett antal gånger att jag vill att han (Neymar) ska vinna Ballon d'Or. Om det händer så betyder det att han har gjort många mål och hjälpt oss att vinna. Jag vill vinna saker, det är det som intesserar mig, säger Cavani. 

Förutom Cavanis stöd i Neymars strävan att vinna årets Ballon d'Or, har han också fått stöd från ytterligare en PSG-lagkamrat, Kylian Mbappe.

Mbappe, som är den yngsta spelaren som någonsin har nominerats till Ballon d'Or, säger att han är där för att "hjälpa" Neymar att vinna det. Han säger även att han är övertygad om att Neymar kommer att leda PSG till en Champions League-succé.

- Jag ser inte mig själv som en konkurrens med mina lagkamrater. Idag är Neymar vår bästa spelare. Därför är det han i PSG som har den bästa chansen att vinna snart, säger Mbappé till France Football. 

Publicerad 2017-10-10 kl 17:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons