Efter Europa League-tavlan – Rinne i fokus när Gent tappade allt på tilläggstid

Eredivisie

Jacob Rinne har inte haft sin bästa vecka i karriären. Målvaktstabben i veckans Europa League-mötet följdes under söndagen upp av att svensken släppte in två mål i slutminuterna för Gent - som chockartat gick från tre poäng till inga alls.

Svensken stod för en målvaktstavla mot Sjachtar Donetsk tidigare i veckan i Europa League.

Under söndagen såg det ut som att den tidigare Örebro-målvakten Jacob Rinne och hans Gent skulle ta med tre poäng från mötet med KAS Eupen.

Så blev det inte – tre poäng förvandlades plötsligt till noll.

Kvitteringsmålet kom i den 90:e minuten när Rinne trillade av att en motståndarspelare var framme med benet mot målvakten. Med Rinne på marken kunde motståndaren trycka in 2-2.

Och kort därefter, i den 93:e minuten, släppte Rinne in ännu ett mål. Gent och Rinne fick en riktig mardrömsavslutning – och belgiska Nieuwsblad var kritiska mot svenskens agerande vid 2-2-målet.

Gent åkte i och med poängtappet ned till sjätte plats i den belgiska tabellen.

Publicerad 2016-10-23 kl 23:59