Engvall bakom allt - vann svenskmöte med Nygren i Belgien

Jupiler Pro League

Gustav Engvall vann svenskmötet med Benjamin Nygren.
Engvall stod för ett mål och dubbla assist i Mechelens 3-1-seger.

Tidigare IFK Göteborg-spelarna Gustav Engvall och Benjamin Nygren drabbade under lördagskvällen samman i Belgien när Engvalls Mechelen tog emot Nygrens Genk hemma på AFAS Stadion i belgiska högstadivisionen, Jupiler League. Då hamnade Engvall i rampljuset och blev stor segerorganisatör för hemmalaget.

Engvall spelade redan i den 18:e minuten fram William Togui till 1-0 och gjorde sedan i den 77:e minuten 2-1 på egen hand med ett distinkt avslut från en position i straffområdet. Därefter såg han tre minuter senare till att matchen blev punkterad genom att frispela inhopparen Igor De Camargo till 3-1, seger och tre nya poäng.

Engvall blev utbytt i den 88:e minuten, medan Nygren blev utbytt i den 46:e minuten och ersatt av Ianis Hagi på planen. Mechelen har därmed nu sex poäng efter två spelade ligamatcher, medan Genk har tre poäng efter en seger och en förlust i den belgiska högstaligan. Målet var Engvalls andra i ligan den här säsongen.