Engvall cupvinnare i Belgien - Mechelen vände mot Gent i finalen

Jupiler Pro League

Gustav Engvall är cupmästare.
På onsdagen vände KV Mechelen mot Gent och vann med 2-1 i finalen av belgiska cupen.

Gustav Engvalls KV Mechelens succésäsong fortsätter. Först tog sig laget tillbaka till högstaligan i Belgien genom vinst i seriefinalen mot Beerschot Wilrijk med sammanlagt 2-1 över två matcher.

På onsdagen vann laget också cupfinalen i belgiska cupen. Laget hamnade visserligen i underläge efter en halvtimme mot Gent. Efter att flera skottförsök täckts av Mechelenspelare kunde Jean-Luc Dompé trycka in bollen i nätet.

Men Mechelen svarade snabbt och kvitterade sex minuter senare. Rob Schoofs misslyckade nick blev en perfekt framspelning till Nicola Storm som borrade in kvitteringen med en hård volley.

Segermålet kom efter en timmes spel. Schoof stod för sin andra framspelning för dagen när han skickade in en frispark från kanten och German Mera nådde högst och knoppade in 2-1.

Engvall fick hoppa in med tjugo minuter kvar av matchen när Mechelen höll undan och vann med 2-1. Segern innebär att klubben tar sin andra cuptitel i historien, efter att den första kommit 1987.

Publicerad 2019-05-01 kl 18:55