Engvall med assist när Mechelen besegrade Europa League-skrällen

Jupiler Pro League

Gustav Engvall stod för en assist när han och Kerim Mrabtis Mechelen besegrade Royal Antwerpen under söndagen.
Nu får man andningsutrymme i bottenstriden.

Royal Atwerpen har stått för en imponerande höst när man bland annat besegrat Tottenham i Europa League-gruppen och senare tagit sig vidare till slutspelet i turneringen. Men under söndagen gick man på pumpen mot Kerim Mrabti och Gustav Engvalls Mechelen.

Efter en mållös första halvlek tog Mechelen ledningen med timmen spelad då Rob Schoofs satte 1-0 till hemmalaget.

2-0 kom bara fyra minuter efter Geoffry Hairemans blivit framspelad av svenske Gustav Engvall. Hairemans fastställde sedan slutresultatet bara fyra minuter senare när han gjorde 3-0 med sitt andra mål i matchen.

För Gustav Engvalls del blev det 79 minuter innan han byttes ut mot Aster Vranckx, medan Kerim Mrabti fick spela 72 minuter innan han blev utbytt mot Maryan Schved.

Mechelen ligger efter dagens seger nu på 13:e plats i belgiska Jupiler League. De tre poängen ger laget andningsrum i bottenstriden, då man nu är sex poäng ifrån jumboplatsen. Antwerpen, å andra sidan, befinner sig på femteplats i tabellen.

Publicerad 2021-01-10 kl 15:47