POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
BELGIEN
1v

Engvalls glädje efter beskedet: "Fantastiskt - hela laget är ute i korridoren och hoppar"

Foto: Bildbyrån

Gustav Engvalls Mechelen får spela i den belgiska högstaligan kommande säsong.
Och glädjen i laget går inte att ta miste på, berättar svensken.
- Det var som vi vann ligan igen, säger han till Fotbollskanalen.

Gustav Engvall och hans KV Mechelen hade en succéartad säsong på fotbollsplanen i fjol. Laget tog steget upp i den belgiska högstaligan och dessutom vann man den belgiska cupen, vilket gav spel i Europa kommande säsong.

Men lagets säsong har också kantats av en rättslig process då laget var inblandat i en uppgjord match under säsongen 2017/2018. Och i början av juni kom beskedet att Engvalls lag skulle tvångsnedflyttas till andradivisonen.

Men Mechelen överklagade och under onsdagen stod det klart att man till slut får spela i högstadivisionen i Belgien kommande säsong. Och beslutet var minst sagt glädjande, berättar Engvall.

- Det känns fantastiskt. Det har varit en otroligt lång process. Det har hållit på i nio månader sedan det började så det är klart att det är en lättnad, säger han till Fotbollskanalen.

När Engvall och hans lagkamrater fick reda på beskedet var känslan euforisk, berättar han.

- Det var som vi vann ligan igen. Vi väntade på vår andra träning och många låg och vilade i rummen. Sedan hör man bara när folk dunkar och bankar på dörrar och sen är hela laget ute i korridoren och hoppar runt. Det var en härlig känsla.

Om Mechelen får spela i Europa League kommande säsong är däremot oklart och Engvall menar att det hade varit surt om så inte blir fallet.

- Det är klart att det varit otroligt jobbigt. Man känner att det också hade varit otroligt roligt. Det kanske inte är så ofta man får göra det i sin karriär så det hade varit otroligt. Vi hoppas på att få spela i Europa.

Det belgiska ligaspelet inleds i slutet av juli och Engvall menar att beskedet kommer göra det lättare att fokusera på såväl träningar som match.

- Det känns otroligt skönt. Den här försäsongen har varit speciell och många har gått runt och väntat. Resultaten på träning och matcher har kanske inte varit de bästa. Man har känt att det suttit i huvudet på allihopa och nu känns det som att vi verkligen kan fokusera på fotbollen, säger han.

Publicerad 2019-07-10 kl 18:37
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå