Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
BELGIEN
50v

Kiese Thelin nätade mot Anderlecht - som ville ha tillbaka honom: "Klubben sa nej"

Foto: Bildbyrån

Isaac Kiese Thelin har gjort stor succé i Waasland-Beveren och blev under onsdagen målskytt på nytt - mot klubben han tillhör. Anderlecht har också försökt ta tillbaka anfallaren.
- Men klubben här sa nej, kontraktssituationen mellan dem är lite speciell, säger Kiese Thelin till Fotbollskanalen.

Isaac Kiese Thelin blev i höstas utlånad från Anderlecht till ligakonkurrenten i Belgien, Waasland-Beveren. Det blev en succéstart för anfallaren med mål i de två första matcherna. Och sedan har det rullat på, Kiese Thelin toppar skytteligan i Jupiler Pro League med 12 mål efter 23 omgångar.

- Det har varit jättebra hittills. Jag kom in bra i laget, vi spelar en fotboll som passar mig väldigt bra. Jag visste att när jag gick hit så gick jag för att göra mål. Jag behövde få mål på pappret, det var det jag saknade. Jag behövde höja min statistik, det var egentligen det enda jag hade i huvudet när jag gick hit. Nu är det dags liksom. Och det har gått bra och jag hoppas att fortsätta på samma väg. Det är ändå sedan Malmö senast som jag har haft den här kontinuerliga speltiden så det är viktigt att få den. Det är utvecklande också, säger Kiese Thelin till Fotbollskanalen.

Under onsdagen ställdes Kiese Thelin mot Anderlecht, som han är utlånad från. Då gjorde 25-åringen 2-1-målet i den 81:a minuten, i matchen som slutade 2-2.

- Personligen tyckte jag att jag gjorde en bra match, bra i duellspelet och jag kände mig farlig. Och laget var bra också. Kanske egentligen borde vinna matchen. Men vi kunde i och för sig också ha förlorat när de missade en straff i slutet. Men överlag en bra match av oss, säger Kiese Thelin.

Svenskens mål kom på straff, efter att han gått ifrån sitt vanliga hörn.

- Eftersom jag har spelat där så hade de väl lite koll på en. Jag var framme och snackade med målvakten och lite andra spelare innan och så där. Så jag bytte hörn från jag gjort innan hittills här i Belgien.

Var det speciellt att möta Anderlecht - som du tillhör?
- Ja, klart det var. Det var speciellt. Med tanke på alla spelare man spelat med där innan och på arenan och så där. Så det kändes som att vara på bortaplan men ändå hemma liksom.

Anderlecht, som är trea i den belgiska ligan, har också försökt att ta tillbaka Kiese Thelin till klubben.

- Jag vet väl att de är nöjda med vad jag gör och de har försökt få tillbaka mig. Så det visar att jag gör något bra här borta i Waasland-Beveren. Men klubben här sa nej, kontraktssituationen mellan dem är lite speciell så det är inget jag kan göra något åt. Jag spelar på så får man se vad som händer.

Anderlecht ville alltså ta tillbaka dig?
- Ja, de kollade situationen och försökte se vad Waasland sa. Men Waasland ville ha kvar mig så det är här jag är nu.

Samtidigt som flera av de landslagsaktuella anfallarna har haft en tung period har Kiese Thelin fortsatt att leverera i Belgien. Extra skönt för den tidigare MFF:aren med sikte på VM om knappa fem månader.

- Klart, klart. Det är en enorm motivation med VM. När det blev blev klart med VM var det bara direkt i mitt huvud; nu kör vi vidare i Belgien och steppar upp ännu mer om det går. Det är en dröm som vi alla spelare här så det är klart att det är en otrolig motivation. Och jag vet att om jag gör det bra här så är chansen större att komma med. Så jag fortsätter på den inslagna vägen och försöker att göra så som jag har gjort. Så får man ta det därifrån, säger Kiese Thelin.

Känner du att du ligger bra till om du får behålla formen?
- Jo men det tycker jag. Med de senaste matcherna också (i landslaget) när jag fick hoppa in och så tycker jag absolut att fortsätter jag som jag gör nu och som jag gjorde då när jag var med också så absolut så finns det bra chanser att komma med.

Jupiler Pro League

Skytteligan

# Spelare Mål
1 Mbwana Samatta Mbwana Samatta 15
2 Landry Dimata Landry Dimata 13
3 Hamdi Harbaoui Hamdi Harbaoui 11
4 Ivan Santini Ivan Santini 11
5 Daichi Kamada Daichi Kamada 10
Publicerad 2018-01-25 kl 11:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons