Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
BELGIEN

Kiese Thelin om storformen: ”Har ökat landslagschanserna”

Foto: Bildbyrån.

Han är belgiska ligans kanske formstarkaste spelare.
Nu hoppas Isaac Kiese Thelin få chansen i VM-kvaltruppen som tas ut under onsdagen.
- Absolut så tror jag att jag har bra chans att komma med. Jag hoppas så klart alltid på att få vara med, säger Beveren-anfallaren till Fotbollskanalen.

I slutet av augusti utnyttjade den belgiska storklubben Anderlecht sin utköpsklausul från Bordeaux och Isaac Kiese Thelin skrev på ett femårskontrakt. Anfallaren lånades dock direkt ut till ligakonkurrenten Waasland-Beveren. Där har det blivit omedelbar succé och 25-åringen gjort tre mål och tre assist på sina tre inledande ligamatcher med klubben.

- Det har varit en jättebra start. Sex poäng på de tre första matcherna är grymt. Det känns jättebra med laget och allting. Vi spelar bra fotboll och sättet vi spelar på passar mig bra och det är jättekul, säger Kiese Thelin till Fotbollskanalen.

Känner du att du kommit in snabbt i laget?
- Ja, exakt. Det blir så om man får in några bollar, då går allt mycket lättare. Jag har kommit in jättebra. Vi har många duktiga spelare i laget och spelar en fotboll som publiken gillar.

I samtliga tre omgångar har Kiese Thelin funnits med i veckans lag. Ett bevis på att han levererat, menar anfallaren.

- Då har man gjort några bra enligt journalisterna också (skratt).  Även om det är klart att det viktigaste är vad jag själv och vad tränaren tycker. Men det är kul att få sådan uppskattning också så klart.

I helgen ställdes Beveren mot mästarklubben Anderlecht, som Kiese Thelin som bekant är utlånad ifrån. Han blev också Beverens enda målskytt i 1-2 förlusten.

- Det blev en speciell match för mig och jag ville gärna gör mål i den matchen och fick också göra det. Det var kul för mig personligen, sen så var det synd för laget att vi inte vann matchen för vi hade massor av lägen. Det var lite oturligt.

Ända sedan succéhösten med Malmö FF 2014 och det efterföljande U21-EM-slutspelet 2015 där det blev guld, har Isaac Kiese Thelin haft det svårt att få spela regelbundet. Därför kändes det enligt honom själv bra med en utlåning från Anderlecht för att få speltid.

- Jag kände att jag var i en tid i min karriär där jag behöver spela vecka ut och vecka in. Det var ändå ett tag sedan kändes det som, så kom vi överens om det här. Att få ett så långt kontrakt i en sådan stor klubb som Anderlecht är det är fantastiskt så då kände jag att vi kör på det. Jag kunde stannat och tränaren i Anderlecht ville ha kvar mig, men jag ville ha garanterad speltid och inte spela lite då och då och hoppa in.

Du har varit lite in och ut i landslaget under kvalet och blev inkallad som reserv under den senaste samlingen. Vad tror om dina chanser nu?
- Jag tror att jag har bra chans att komma med. Gör man det bra i klubblaget så är allt möjligt. Och nu har jag gjort det bra. Absolut så har mina chanser stärkts.

Har du haft någon dialog med Janne (Andersson, förbundskapten) eller Peter (Wettergren, assisterande) sedan den senaste samlingen?
- Nej, inte mer än den vi har när vi är där. Som sagt, även om jag inte har blivit kallad direkt så har jag kommit in som reserv i många samlingar och då har vi haft snack där.

- För några samlingar sedan så sa Peter att jag skulle försöka hitta någonstans där jag får spela för det behöver jag.

Vad har du för målsättning och förväntningar på resterande del av hösten?
- Personligen så försöker jag ta match för match och som det har blivit nu har det blivit mål i de tre senaste matcherna. Jag har aldrig tvivlat på mig själv och nu vill jag fortsätta på den inslagna vägen och hjälpa laget med mål. Jag vet vad jag kan, jag vet att jag kan göra mål och nu har jag fått en ärlig chans att göra det kontinuerligt.

Publicerad 2017-09-27 kl 07:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons