Jupiler Pro League

Det blev en målrik föreställning mellan Mechelen och Gent.
Till slut var det de förstnämnda som segrade med 4-3.
Två av målen kom då från Kerim Mrabti.

Det dröjde innan målkalaset drog igång när KV Mechelen tog emot Gent. Första halvtimmen i matchen var mållös, tills Tarik Tissoudali gav bortalaget ledningen. Det satte fart på Mechelen, och bara minuter senare var det kvitterat. Det var då svensken Kerim Mrabti som skrivit in sig i målprotokollet.

1-1 var ställningen i paus, men i andra halvlek skulle det bli betydligt svängigare – och mer målrikt. Det följde till en början samma mönster som i första, där Gent tog ledningen, nu dock via Laurent Depoitre, och Mechelen var snabba med en kvittering. Nikola Storm var den som fixade andra kvittering för hemmalaget.

Men mönstret bröts när Mechelen minuter senare tilldelas en straff. Då fick Mrabti chansen från elva meter och det resulterade i svenskens andra mål i matchen.

Gent gav dock inte upp för att de hade hamnat i underläge, utan även Tissoudali blev tvåmålsskytt, assisterad av Depoitre. Där hittade Mechelen tillbaka till det vinnande konceptet att svara på mål med mål, och Storm satte då det segrande målet till 4-3, bara två minuter efter kvittering.

För Gent spelade tidigare Eflsborgaren Joseph Okumu hela matchen.