POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
17v

Nygren om flytten till Genk: ”Det är sjukt - men alla flyttar hemifrån någon gång”

Foto: Bildbyrån

Benjamin Nygren lämnar IFK Göteborg, endast 17 år gammal.
Flytten till Genk går redan i veckan.
- Det är klart att det blir en omställning, men alla flyttar hemifrån nån gång, säger anfallaren till Göteborgs-Posten.

Benjamin Nygrens övergång till Genk blev presenterad under torsdagen. Anfallaren flyttar från IFK Göteborg till den belgiska ligamästaren och skrev ett femårskontrakt med klubben.

Nu förändras hans liv totalt, då han går från att vara gymnasieelev till att vara utlandsproffs.

- Det är mer sjukt. Att jag går från att gå i skolan varje dag och att bo hemma – till att flytta utomlands, från familjen, från kompisar, från tjejen. Från allting, liksom. Det är klart att det blir en omställning, men alla flyttar hemifrån någon gång – och nu ska jag göra det. Det är livet, säger Nygren till Göteborgs-Posten.

Han menar själv att han valde Genk för att det var en chans att ta ett steg i karriären och att han fick ett bra intryck av klubben. Både vilken sorts fotboll de spelar men även att de satsar på unga spelare.

Han har än så länge bara pratat i telefon med sin nye tränare Felice Mazzu.

- Det var ett bra samtal! Vi snackade inte länge. Jag var inte ute efter att han skulle utlova en startplats, eller nåt sånt. Det kan man inte. Det tycker jag inte att man ska göra heller. Men jag ville snacka med honom, kolla läget – och det kändes bra!

Många har höjt ett varningens finger över Nygrens övergång till Genk. Många spelare från allsvenskan, som Astrit Ajdarevic, Guillermo Molins och Tesfaldet Tekie har haft svårt att etablera sig i ligan och har flyttat kort efter övergången till landet. Men det var inget som skrämde Nygren inför hans övergång.

– Nä, jag tycker att alla är olika individer. Jag är inte samma person som nån av dem. Jag tror att det är upp till mig själv. Om jag tror på mig själv, om jag ger mitt allt varje dag – då kommer jag att utvecklas. Jag tror att jag har förutsättningar för det, säger 17-åringen.

Publicerad 2019-06-21 kl 17:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå