Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Officiellt: Christiansen lämnar MFF - klar för Gent

Malmö FF-stjärnan Anders Christiansen lämnar klubben.
Dansken är klar för belgiska Gent.
- Jag tycker det är en helt naturlig tidpunkt för mig att ta mig an nästa utmaning i karriären, säger Christiansen i ett pressmeddelande.

Anders Christiansen har under de senaste dagarna allt mer kopplats ihop med en flytt till belgiska Gent. Nu är det också klart att övergången blir av. Dansken lämnar Malmö FF och flyttar till Gent.

- Jag har alltid haft en dröm om att uppnå så mycket som möjligt med min fotbollskarriär och jag tycker det är en helt naturlig tidpunkt för mig att ta mig an nästa utmaning i karriären, säger Christiansen i ett pressmeddelande.

- Jag har haft det fantastiskt och älskat att spela för MFF. Jag har vunnit mästerskap och har haft fantastiska lagkamrater. Den inramning ni supportrar skapar är magisk. Alla fotbollsspelare orde få uppleva det men det är bara några få av oss som får det, jag är tacksam för att jag varit en av dem. Man kan inte garantera något i denna fotbollsvärld men jag hoppas uppriktigt att det blir på återseende.

ANNONS

Christiansen har skrivit på ett kontrakt med Gent som sträcker sig till 2021.

Dansken utsågs efter säsongen 2017 till årets mittfältare och årets mest värdefulle spelare i allsvenskan. Stjärnan skrev i höstas på ett nytt långt kontrakt med Malmö FF. Men dansken har inte hymlat om att han har ambitioner om att flytta till en större klubb ute i Europa.

MFF-sportchefen Daniel Andersson säger så här om övergången:

- Med sin spelstil och personlighet har Anders varit en mycket viktig spelare för MFF, både på planen och i omklädningsrummet. När vi i somras förlängde kontraktet, trots intresse från andra klubbar, var Anders tydlig med att han fortsatt var intresserad av internationella anbud och därför kom vi överens om att MFF skulle ge den möjligheten. En förutsättning, som båda parter var helt överens om, var att MFF i så fall skulle få ett bättre totalt ekonomiskt utfall än vad fallet hade blivit utan förlängningen. Vi hade mycket gärna sett honom kvar, både för MFF:s skull och för att vi tror han hade kunnat få bättre erbjudanden efter en ny framgångsrik säsong, men vi skiljs som de bästa av vänner och ser gärna Anders tillbaka i MFF längre fram.

ANNONS

Anders Christiansen var uttagen i det danska landslaget, som ska möta Sverige på januariturnén i Abu Dhabi, men efter flytten så lämnar mittfältaren nu återbud.

Anders Christiansen gästade podcasten Lundh i november, lyssna på avsnittet i spelaren nedan. Du kan även se tv-podden med dansken här.

Publicerad 2018-01-04 kl 12:05

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto