POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
BELGIEN
2v

Smith öppen för allsvenskan - oviss framtid i Gent: "Vill inte att jag ska lämna - men får inte spela"

Foto: Bildbyrån.

Eric Smith var i höstas utlånad till Tromsø.
Nu är han tillbaka i Gent med ovisshet om framtiden.
- Det är lite speciellt eftersom att de inte vill att jag ska lämna, men jag får ändå inte spela, säger han till Fotbollskanalen.

Tidigare Halmstads BK- och IFK Norrköping-mittfältaren Eric Smith, 23, lämnade under vintern 2018 IFK Norrköping för spel i belgiska klubben KAA Gent, men utan att få speciellt mycket speltid i den belgiska högstaligan. 23-åringen gjorde under sitt första år i klubben endast två ligamatcher och en cupmatch och blev därmed i augusti i fjol utlånad till Tromsø över den norska höstsäsongen.

I den nordliga norska staden blev det gott om speltid, men samtidigt ett tråkigt slut, då Tromsø blev nedflyttat till norska andraligan.

- Hela grejen var ju egentligen att jag skulle få spela, men sedan gick det inte så bra resultatmässigt för klubben. Jag fick dock precis det jag behövde med energi och självförtroende. Personligen är jag väldigt nöjd och jag ångrar inte beslutet. Man kan säga att det var ett väldigt själviskt beslut för att få upp sin egen matchträning och sitt eget självförtroende. Det fick jag också, men sedan är det tråkigt att det blev som det blev. Vi var tyvärr inte tillräckligt bra på alla positioner, säger han till Fotbollskanalen.

Smith fick också uppleva ett annorlunda klimat i Tromsø.

- Väldigt speciellt! Häftigt, men speciellt. Sista två hemmamatcherna var det mer än tio minus, så det var en väldigt speciell upplevelse, men det är sådant man kommer att komma ihåg när man lägger skorna på hyllan. Det var kanske inte den bästa fotbollsmiljön jag har varit i, men det fungerade ändå, förklarar han.

Nu är mittfältaren tillbaka hos Gent. Ännu vet han inte riktigt vad som väntar honom framöver.

- Jag vet väl inte så jättemycket mer än att det fortfarande är väldigt många spelare på den positionen jag spelar. Jag har inte riktigt blivit testad av klubben. Det är lite speciellt eftersom att de inte vill inte att jag ska lämna, men jag får ändå inte spela, även om jag inte vet hur det ser ut nu, då vi inte har börjat spela riktiga matcher igen. Det enda jag vet är att de inte är intresserade av att bli av med mig. Sedan får tiden visa om det är rätt att stanna kvar eller om man ska flytta på sig. Det är svårt att säga i nuläget nu innan matcherna.

Har de förtroende för dig med tanke på att de inte vill släppa sig?
- Ja, som han (Jess Thorup, tränare) pratar med mig låter det ändå som att han tycker att jag gör det bra, men att det är många spelare. Det är också högre uppsatta i klubben som har mer att säga till om än han. Det är inte alltid så lätt, men jag tycker att min relation med tränaren är bra. Jag känner inte att han vill ha bort mig.

Hur känner du för att de inte vill släppa dig?
- Det är klart att det är lite tufft, lite speciellt, men jag tror inte direkt att det blir bättre av att gå runt och gnälla och så vidare. Jag ska visa varje träning att jag ska spela och om jag inte får spela får parterna till slut komma överens.

Hur mycket tittar du på andra alternativ?
- Man ser sig alltid om efter andra alternativ och nu gör jag det lite mer aktivt än i början, men jag är här och får försöka prestera. Jag måste utvecklas även om jag inte spelar och inte får lämna. Det blir jobbigt om man tänker på att man ska bort hela tiden. Det tar energi, men det är ingen hemlighet att jag är sugen på att hitta en annan adress om situationen är likadan som tidigare. 

Skulle det vara aktuellt med allsvenskan?
- Ja, absolut. Det skulle vara aktuellt.

Hur ser intresset ut?
- Det finns intresse, men det är mycket som ska stämma för att det ska gå igenom. Intresse är ju inte samma sak som ett konkret bud, men det är många som har hört sig för. Det är bara i början av fasen innan det blir konkret, men det är bara roligt och positivt.

Smith är totalt noterad för ett mål på 79 matcher i allsvenskan.

Publicerad 2020-01-10 kl 16:19
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå