POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE
5v

Smith vill lämna Gent – kunde återvänt till Norrköping: ”Fanns intresse från båda sidor”

Foto: Bildbyrån

Eric Smith har hamnat i frysboxen i belgiska Gent.
Då är han öppen med att han vill lämna klubben och en återkomst till IFK Norrköping var aktuellt under sommaren.
- Det fanns intresse från båda sidor att det skulle kunna hända någonting men så blev det inte, säger 22-åringen till Norrköpings Tidningar.

Eric Smith lämnade IFK Norrköping för spel i belgiska Gent förra sommaren. Efter en skadeperiod i början av tiden i klubben kom han tillbaka i träning och spel, men då fick Smith endast två inhopp och 97 minuters speltid över säsongen. Han menade att han hade gärna hade lämnat redan i vintras för att få mer speltid.

- I vintras var jag rätt sugen på det men då fick jag inte det för klubben för de villa ha kvar mig. Jag vet inte riktigt hur det ligger till nu, det får du nog mer ta med min agent i så fall. Vi får se lite. Jag vill så klart spela i det laget jag tillhör. Sedan får vi se vad som händer, sa han till Fotbollskanalen i maj.

Nu säger svensken att han var öppen med klubben att han gärna hade sett en flytt under sommaren.

- Jag har varit öppen med att jag vill lämna och det var nära att det blev så nu i somras men presidenten var inte redo att släppa mig. Han sa nej till sakerna som fanns, erbjudandena. Just nu ser det ut som jag blir kvar här till vintern i alla fall. Sedan får vi se vad som händer då, säger Smith till Norrköpings Tidningar.

Samtidigt har det visat sig att det inte är helt enkelt för mittfältaren att lämna klubben. Belgarna vill gärna inte släppa svensken utan att få tillbaka pengarna de lade på honom när de värvade honom från IFK Norrköping förra sommaren.

- De har satsat så mycket pengar säger dem. När vi var i förhandling med några klubbar så var det hyfsat nära men de (Gent) ville ha lite mer pengar än vad klubbarna var redo att ge.

Många spelare som valt spel i Belgien från Sverige har vänt tillbaka till allsvenskan. Det var ett alternativ som fanns där även för Smith.

- Jag vet inte om jag kan kommentera det så men IFK är alltid ett alternativ för mig som jag gärna tar in i tankarna när jag ska tänka på en ny klubb. Man kan väl säga att det fanns intresse från båda sidor att det skulle kunna hända någonting men så blev det inte, säger 22-åringen.

Gent spelar under söndagen sin fjärde ligamatch för säsongen när de tar emot Oostende. Klubben har hittills en vinst, en oavgjord match och en förlust på de tre inledande omgångarna.

Publicerad 2019-08-17 kl 09:09
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå