Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Svenske Belgien-proffset överväger flytt: "Nyfiken på nästa steg"

Erdin Demir har blivit erbjuden ett nytt kontrakt av Waasland-Beveren – men överväger att lämna klubben. Han vill efter snart tre säsonger ta nästa steg i karriären.   
- Man är nyfiken och redo för nästa steg, säger han till Fotbollskanalen.

Den svenske vänsterbacken Erdin Demir har, i skuggan av svenske Anderlecht-lånet Isaac Kiese Thelin, fortsatt att imponera som vänsterback i belgiska Waasland-Beveren. Svensken spelade till sig en ordinarie plats redan under sin första säsong i klubben 2015 och har sedan dess behållit den trots att han haft fyra olika huvudtränare under sin tid i Belgien.

- Jag spelade nästan alla matcher redan under första säsongen och kände ett stort förtroende av klubben. Jag har alltid spelat trots att vi haft väldigt många olika tränare. Tränarna som har kommit in har haft koll på vilka som har gjort det bra tidigare och sådär, även om man förstås börjar om lite på nytt och måste visa vad man går för.

ANNONS

Under hans två första säsonger i klubben tampades laget i botten av tabellen och slutade på 12:e och 14:e plats. I år har det vänt efter en stark höst, där bland annat Kiese Thelin imponerat med tolv mål, samtidigt som laget ligger på en åttondeplats i ligan och jagar en sjätteplats för att komma till slutspel.  

- Det var lite upp och ner under de två första åren. Nu har vi i stället gjort en riktigt bra säsong. Vi har haft kärnan kvar i laget från de två tidigare säsongerna, samtidigt som vi fått in lite nya spelare som gjort det bra. Det är många spelare som har tagit nästa steg i sin utveckling.

- Det är också väldigt stort för klubben att det går så bra nu, då klubben inte har lika stora ekonomiska muskler, som de kanske sju, åtta störta klubbarna i ligan. Nu är det bara sju matcher kvar innan slutspelet, som jag tror att klubben aldrig varit i tidigare. Det är kul att vara en del av det, fortsätter han.

ANNONS

27-åringens framfart har dock inte gått helt obemärkt förbi. I somras spekulerades det i att det fanns intresse från England, Grekland och Tyskland.

- Jag vet inte hur konkret det (intresset) var, men min agent hade hört om det. Det kom dock aldrig på tal. Jag ville vara kvar åtminstone ett år till för att få fler matcher. Den här säsongen har varit viktig för mig för att i stället kanske ta ett steg i sommar.

27-åringen sitter på ett kontrakt som går ut den sista juni, men berättar för Fotbollskanalen att han har blivit erbjuden ett nytt av klubben, vilket han är tveksam till att förlänga.

- Jag har blivit erbjuden ett nytt kontrakt, samtidigt som vi pratat länge. Jag har dock inte bestämt mig, jag har sex månader kvar på kontraktet och funderar fortfarande. Jag trivs väldigt bra i klubben, det känns som en liten familj, som hemma. Efter tre säsonger är man dock ändå nyfiken och redo för nästa steg. Jag funderar och snackar med min agent nu om framtiden.

ANNONS

Hur ser intresset för dig ut i dag?
- Jag har inte hört något. Man vet ju att det snackas mycket i fotboll och jag har sagt till min agent att om det kommer något konkret, så får han ringa. Det är mycket prat och sådär, men det viktigaste i slutändan är att det är konkret.  

En sak är säker, det blir ingen återkomst till allsvenskan på ett tag.

- Nej, jag trivs bra utomlands. Tanken är att jag ska stanna kvar länge utomlands. Jag är 27 år och det är kanske dags att ta sista steget, även om jag trivs bra i klubben. Det är alltid intressant att ta nästa steg. Man blir lite nyfiken på att gå vidare, säger han.  

Publicerad 2018-01-27 kl 11:37

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto