POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
BELGIEN
2v

Tekie utköpt av Gent: "Jag stänger aldrig dörren för allsvenskan"

Foto: Bildbyrån.

Tesfaldet Tekie lämnar belgiska Gent.
Han gjorde aldrig ett framträdande för den belgiska toppklubben.
- Jag ångrar ingenting, säger mittfältaren till Fotbollskanalen.

Efter en säsong i frysboxen i belgiska Gent lånades Tesfaldet Tekie ut till Östersunds FK under ett och halvt års tid. I ÖFK fick han gott om speltid och i somras vände mittfältaren tillbaka till Gent för att försöka ta en plats i laget.

- Nu är jag igång och jag ska visa dem hur bra jag blivit. De lånade ut mig och förlängde mitt kontrakt med ett år och där visade de att de tror på mig och vill satsa på mig när jag kommer tillbaka, sa mittfältaren till Fotbollskanalen inför att han skulle återvända.

Nyligen skrev voetbalprimeur.be att Tekie och Gent valt att gå skilda vägar. Det är uppgifter som 22-åringens agent, Miralem Jaganjac, bekräftar.

- Kontraktet är brutet sedan i söndags. De köpte ut honom, säger agenten till Fotbollskanalen.

Vad händer nu?
- Det som händer nu är att han inte påverkas av något transferfönster. Det gör att han skriva på för vilken klubb som helst i Europa. Det är inga problem för honom.

Finns det något konkret intresse i nuläget?
- Det har funnits intressen under hela sommaren. "Tess" gjorde klart ganska tidigt att hans prioritering inte är att komma tillbaka till Sverige. Hade det dykt upp något tillräckligt intressant så hade han såklart nappat på det, men så har det inte varit än så länge. Men det har funnits bud och han har haft alternativ att ta ställning till. Nu kan han röra sig fritt eftersom han inte har några förpliktelser mot någon klubb.

Tekie själv tror att han kommer att gynnas av att söka sig vidare till en annan klubb.

- Det var en deal mellan båda parterna. Jag tror båda parterna är nöjda med uppgörelsen, säger 22-åringen till Fotbollskanalen.

Vad tror du att du tjänar på med att gå skilda vägar med Gent?
- Jag kom dit i hopp om att kunna få spela. Jag tyckte det gick bra på träningsmatcherna och träningarna. Men jag vet att det kan ändras radikalt i klubben. De hämtade in många mittfältare och då insåg jag att jag inte skulle få spela så mycket som jag trodde från början. Jag diskuterade med min agent och då kände vi att det var bra att gå skilda vägar.

Tekie tillhörde Gent i två och ett halvt år. Däremellan var han utlånad till Östersund under ett och halvt år. Han gjorde aldrig ett framträdande för den belgiska toppklubben.

- Jag ångrar ingenting. Det är en stor klubb i Belgien. Men det blev inte som jag trott och hoppats på.

Vad tror du blir viktigt med nästa klubbval?
- Nu ska vi se vad det finns för alternativ. Jag vet att vi kommer att välja en klubb som passar min stil och som vill utveckla mig. Det kommer att bli viktigt, sedan får vi se var det landar.

Sverige - är det aktuellt igen eller är den dörren stängd?
- Just nu är transferfönstret stängt i Sverige. Men samtidigt är allsvenskan är alltid ett alternativ. Jag stänger aldrig dörren för allsvenskan

Publicerad 2019-09-03 kl 11:29
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå