POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
BELGIEN
5v

Zetterberg om uppgifter om bud på Isak och Kiese Thelins framtid: "Inget definitivt beslut"

Foto: Bildbyrån.

Alexander Isak har kopplats ihop med Anderlecht - och prislappen uppges ligga på 90 miljoner.
Pär Zetterberg, som ingår i Anderlechts ledarstab, tvekar dock kring om klubben vill betala det.
- Jag kan inte tänka mig att vi kommer att ge den summan pengar, säger han till Fotbollskanalen.

Sveriges landslagsanfallare Isaac Kiese Thelin blev under vintern 2017 utlånad från Bordeaux till Anderlecht och anslöt sedan permanent till klubben. Därefter blev det en lyckad utlåning till Waasland-Beveren och under den här säsongen utlåning till Bayer Leverkusen, men med knapp speltid och senast spel i oktober i fjol i Bundesliga.

Tidigare i år uppgav Het Nieuwsblad att Kiese Thelin, som blev noterad för 14 matcher den här säsongen, lär återvända till Anderlecht i sommar och nyligen rapporterade dhnet.be att Leverkusen med största sannolikhet inte väljer att utnyttja köpoptionen för att köpa loss svensken, samtidigt som uppgifterna gjorde gällande att det är oklart om Kiese Thelin kommer att stanna i Anderlecht. 

Nu berättar Pär Zetterberg, som har en roll i Anderlechts ledning, att den belgiska klubben kommer att se över anfallarens situation i sommar. 

- När hans kontrakt går ut i Leverkusen kommer han tillbaka hit, men sedan får vi se i sommar hur hans situation ser ut. Han har inte spelat så mycket i Leverkusen, men det kan vara att han både stannar kvar och att han lämnar. Vi får se hur det ser ut i vår situation med anfallsbiten och så vidare. Det är inget definitivt beslut som är taget i hans fall och han har fortfarande ett kontrakt, säger han till Fotbollskanalen och syftar på att Kiese Thelin har kontrakt med Anderlecht till sommaren 2022. 

Zetterberg känner inte till om Leverkusen nobbat att köpa loss svensken och menar att det nu även är upp till nye spelande tränaren Vincent Kompany, som under söndagen bekräftade flytt från Manchester City till Anderlecht, att besluta om Kiese Thelins framtid. 

- Jag vet inte. Det vet sportchefen mer om som har kontakt med Leverkusen. Sedan får man se vad Vincent (Kompany) vill och vad han ser. Det är lättare när han är på plats och kan sätta sig in i varje spelare om han vill behålla de eller inte. Det är ett beslut som han ska ta, säger Zetterberg.

Alexander Isak, som under våren gjorde succé på lån från Borussia Dortmund till Willem II i Holland, har också kopplats ihop med Anderlecht. I förra veckan uppgav tyska lokaltidningen Ruhr Nachrichten att Anderlecht är berett att betala runt nio miljoner euro, drygt 97 miljoner kronor för svensken. 

Pär Zetterberg menar däremot att Anderlecht inte kan lägga ut så mycket pengar på anfallaren, även om han gärna hade sett Isak i klubben. 

- Det ryktas alltid och vi var intresserade av honom i vintras innan han gick till Willem II. Nu pratas det dock om 90 miljoner kronor och det är väldigt mycket pengar. Det är kanske inte det för de världsledande klubbarna, man jag kan inte tänka mig att vi kommer att ge den summan pengar. Men han är absolut en spelare som man hade tagit med båda händerna om vi hade haft möjlighet att få hit honom. För tillfället finns det dock inte den ekonomin att kunna göra ett inköp för de summorna, säger han.

Har Anderlecht ställt en förfrågan till Dortmund och fått den prislappen?
- Jag har inte pratat med dem, då det inte är min uppgift. Men jag vet inte om de (övriga i Anderlechts ledning) har gjort det, men jag har inte hört något om det, så då har det nog inte skett heller. Vi får se hur det ser ut. Nu har vi en ny tränare på plats som kommer att abreta framöver och sätta sig in i den situationen. 

Expressen uppgav även i förra veckan att det inte blir någon fortsättning för Isak i Willem II på grund av att klubben kommande säsong skulle behöva betala hela svenskens lön, vilket inte varit fallet tidigare.

Publicerad 2019-05-20 kl 10:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå