Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Det strålar om serie A. (En subjektiv poets sanning).

Birros blogg

Jag är ju inte världens mest objektiva skribent.

Det är nu något jag sätter en stor ära i.

Jag tror inte min kärlek till serie A, till Roma eller till det italienska landslaget gör mig oförmögen att skriva kritiskt om något enda som rör fotbollen i Italien.

Men det gör mig fruktansvärt löjlig. Det medger jag definitivt. För människor som älskar är ofta rörande naiva och ärligt talat lite löjliga.

Det är okej.

Jag kan leva med det.

Hellre full av kärlek och löjlig än ständigt iskallt kylig och så där världsvant distanserad. Att sitta vid ena kanten av världen och långsamt se kärleken tippa åt ett annat håll är inte riktigt min grej.

Så det kanske inte är en fullständigt genomarbetad sanning när jag skriver att det känns som om serie A upplever ett uppsving just i år.

Annons

Kanske har amatörerna som följer Zlatan insett att franska ligan inte är så upphetsande när den gode Z inte spelar. Kanske har människor insett att ett hjärta rymmer tusen rum och att det finns plats för ett italienskt trots allt…

Jag vet inte vad det kan vara, men jag har en känsla av att serie A nått botten och är på väg att lyfta ur bottenslammet med hjälp av de allra sprödaste och vackraste vingar.

Även publikt ser det bättre ut.

Fullsatt på San Siro igår när Inter-Juventus möttes och också näst intill fullsatt på Torino-Milan. Detta in ett land och en liga som, det är ingen hemlighet, haft problem med vikande publiksiffror under några år.

Men det strålar om serie A i år. Det är något som glittrar där på botten. Det tycks vara så att de flesta accepterat den ekonomiska villkoren som råder i Italien numera.

Annons

I kväll kommer derbyt till den gamla hamnstaden Genua. Viktig match för nya tränare Liverani och hans Genoa direkt. Han sitter på ett rätt hårdnackat kontrakt men blir det förlust i kväll kan det trots det vara dags att hissa dödskallen och segla iväg för den gode Liverani.

Club Calcio drar igång klockan 20 i Tv4 Extra. Men vi läses här innan dess.

Publicerad 2013-09-15 12:31

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto