Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

En nyförlöst zombie utan hunger

Hösten briljerar med sina kyliga men soliga förmiddagar.

Lämnar barnen på förskolan, strosar runt intill vattnet vid Långholmen, ser bilarna klättra uppför Västerbron, funderar lite på kommande böcker, försöker bringa ordning i mitt privata kaos, misslyckas med det, men orkar trots allt stök att tacka Gud för att jag lever, att jag är nykter, att jag faktiskt orkar och får vara en del av det som sker.

Tacksamheten är det första som rasar av när en människa väljer att avsäga sig sin andlighet. Plötsligt ser hon bara det hon inte har. Det hon välsignats med förblir stumt för henne.

Resten av dagen sitter jag vid mitt skrivbord och arbetar. Det är det bästa sättet att bringa ordning i livet. Jag har försökt alla andra sätt, jag lovar. Men flykt leder dig bara vilse. Att stanna och stirra kaoset i vitögat är det enda som hjälper dig att tålmodigt börja trassla ut det som tvinnat ihop sig.

De italienska lagen är fortfarande en bit efter i de europeiska cuperna. Jag pratade redan i Club Calcio i söndags om svårigheten för ett orutinerat lag att resa till England och möta ett topplag i hysterisk form där. Arsenal dansade runt med Napoli rätt rejält under första halvlek. Napoli fick lära sig under tiden matchen spelades. Det såg darrigt och rejält förvirrat ut.

Men, för att låta som en trött psykolog med händerna knuta i lögn, det finns alltid något gott att ta med sig efter en förlust…

I Napolis fall handlar detta goda i så fall om att man faktiskt lyckades hejda ett förfall efter de två tidiga  baklängesmålen. Vid ställningen 2-0 trodde nog jag att det skulle rinna iväg. Men Napoli stod upp okej resten av matchen.

Juventus har hyllats för sin backlinje. Det är också italienska landslagets backlinje och för bara lite drygt ett år sedan såg denna backlinje (delvis förstärkt med De Rossi) till att Italien spelade final i EM.

Mot Bayern i våras blev den dock rätt enkelt avslöjad som lite långsam och under inledningen av säsongen har det stått helt klart att vår vän Bonnuci inte är i sitt livs bästa form direkt. Det går lite trögt ibland över hela linjen. Den tid som ges backarna i serie A finns inte i Champions League.

Juventus har nu 2 poäng av 6 möjliga och Antonio Conte såg ut som en nyförlöst zombie efter matchen. Tomma, trötta ögon, blek, uppgiven, paralyserad.

Tyvärr såg han dock inte särskilt hungrig ut när han lakoniskt konstaterade att det nu blir mycket svårt att ta sig vidare ur gruppen…

Intressant att Milan ser ut att ha bäst chans av de italienska lagen efter två omgångar.

Gärna för mig. Jag vill se Mario Balotelli spela fotboll mot de bästa lagen så länge som det överhuvudtaget är möjligt.

Publicerad 2013-10-03 kl 09:50
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons