Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Den gamla damen läcker

Birros blogg

Träden står kala på vår innergård. Mellan de svarta grenarna ser jag Expressen-huset briljera borta på Kungsholmen. Bilarna snirklar sig fram över Västerbron. Långholmen tronar med sina leriga stigar nere vid vattnet.

Hösten är full med sköna plusgrader och när stockholmarna beklagar sig över det lätta regnet och den milda blåsten vill jag berätta för dem hur det är att leva sina första 30 år i Göteborg med ett ständigt, sylvasst och vågrätt ösregn året om.

Mörkret håller jag stången med arbete, träning och fotboll på min stora tv.

Det går fint för de italienska lagen i Europa. Milan, som inte för länge sedan fick stryk av Hellas Verona, spelar oavgjort mot Barcelona inför ett fullsatt och glittrande San Siro. Napoli vinner borta mot Marseille men har fortfarande suveräna Dortmund och pånyttfödda Arsenal framför sig. Men vilken avslutning vi får i de olika grupperna.

Annons

I kväll möter Juventus Real Madrid och det är svårt att avgöra hälsostatus på den anrika gamla damen. De fyra snabbt insläppta målen mot Fiorentina fick Conte att gråta i direktsändning och eftersom Juventus backlinje alltid erkänns vara Italiens bästa är det rimligt att en viss förvirring råder.

Jag tror att det kan bottna i psykologi. En viss koncentrationsstörning infinner sig när spelare inte är exakt hundraprocentigt hungriga och laddade. För rent fysiskt har inte Juventius backlinje blivit sämre, snarare tvärtom.

Att det går att såra Juve visade Bayern extremt tydligt i våras. Men samtidigt verkade alla överens om att det krävdes lag som Bayern för att störa dem men i år har flera lag i serie A visat att det går att göra mål på Juve.

Juventus har bara två poäng på två matcher men den där gruppen är snäll mot italienarna som trots det ligger på andra plats.

Annons

Ändå är givetvis kvällens match extremt viktig. Angeläget för Juventus att få reda på vilken typ av lag man är, även om drömmen om semifinal (och mer) som det talades om tidigare i höstas mest känns som en avlägsen dröm.

I dag, på väg hem från förskolan, frågade min son mig:

– Är det sant att jag på riktigt är döpt till Totti?

– Ja, svarade jag.

Milo gick tyst ett tag, sedan sade han:

– Det är extremt coolt, pappa.

Exakt så…

 

Publicerad 2013-10-23 17:17

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto