Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Revolution i Milan?

Birros blogg

November saknar dagar. Tiden liksom dryper i allt det gråa, sipprar mellan springorna av arbete och familjeliv. Mörkt när jag vaknar, mörkt tidigt på eftermiddagen. Tänder ljus och kryper upp med barnen i soffan. Känner av min ålder. Trivs med livet trots allt.

Är det en revolution på gång i Milan? Kommer Silvio lämna över all makt till sin dotter? Sitter Galliani kvar?

På flera sätt styrs Italien som på Romarriket. Att frivilligt erkänna sina begränsningar hörde aldrig till de antika kejsarnas starkaste egenskaper… Att Silvio frivilligt skulle lämna över Milan, även om det är till hans eget blod, känns avlägset.

Däremot kommer det heta att han gör det. Men det kommer handla mer om att han tvingas till det, på grund av sin ålder, sina ständiga krig mot rättvisan och sina andra affärsverksamheter.

Om Cesare Prandelli (som det ryktas om) tar över hösten 2014 handlar det mesta nu om att täta sprickorna och långsamt driva med båten i vindens riktning. Milan blir som vatten rinner ditt marken vill. Möjligen gör man som Inter gjorde och plockar upp en ung profil från ungdomsleden, eller också så håller man fast vid Allegri och, så att säga, fryser bilden.

Annons

Jag tycker mycket om Allegri. Han är en innerlig människa. Han är en god analytiker och han vågar ha en annan uppfattning (och ibland flera) än vad Milans oberäknelig ägare har.

Det borde han verkligen uppskattas för.

Mot Barcelona räckte Milan alls inte till. Man gör ändå en okej match och har fortfarande goda chanser att ta sig vidare från gruppen. Det är ungefär där man är i dag.

Om det var straff när Neymar åkte karusell med sig själv har de börjat sälja isglass i helvetet.

Juventus har fortfarande inte vunnit i CL. Men 2-2 mot Real Madrid är klart godkänt. Nu blir bortamatchen i Turkiet avgörande.

Vaknade tidigt i morse, i en hotellsäng i Eskilstuna. Kyrkan tronade på andra sidan vattnet. Det är märkligt, för nästan varje gång jag är ute och reser och bor på hotell så får jag ett rum som visar stadens domkyrka. Trivs med det. Älskar att få vila i Guds närhet.

Annons

Solen som ett smycke denna förmiddag. November saknar dagar men ibland, som ny och som idag, går livet att bluffa upp från en klövertvåa till ett hjärteress.

Livet sitter i huvudet och i mitt hjärta.

Nu ser jag fram emot en riktigt fin helg i sällskap med familj och serie A.

Publicerad 2013-11-08 10:21

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto