Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Calcio Amore

I morgon ger jag ut min fjortonde bok i ordningen. Det är en roman om fotboll som heter Calcio Amore. Den handlar om Daniel, som är en tonåring bland alla andra. Lite trassligt hemma, blyg och förvirrad inför allt det stora som väntar precis runt hörnet, sedan, strax, när man blir lite äldre.

Fotbollen blir hans medicin mot livet. Han är ingen Zlatan direkt men lojal, träningsvillig, ambitiös och har lite tur. På olika vägar får han chansen att spela för Sverige och blir dessutom ungdomsproffs i AS Roma.

Jag skrev boken i somras och det är nog den bok jag skrivit som gått enklast att färdigställa. Det var bara att ta några djupa andetag, sluta ögonen helt kort, och sedan färdas tillbaka till 1987 när jag själv var femton år och drömde om att bli fotbollsproffs. För det var det jag ville bli. Sedan ändrade sig den drömmen och kom mer att handla om skrivande. Men drömmen, den eviga drömmen om att bli någon i den här världen, någon värd att minnas,e n människa med ett bultande hjärta, en pojke med en eld i sitt hjärta, den är exakt samma idag som den var 1987. Och drömmen är konstant. Det spelar mindre roll om det handlar om fotboll, teater, skrivande eller något annat.

Ett bra sätt att få drömmarna att slå in är att inte ha några alternativ. Det kan också vara en farlig väg att gå men det har fungerat för mig. Jag har inte haft några alternativ, ingen plan b. Jag skulle bli författare, det var programmerat i mig. Det ÄR vem jag är. Jag är författare.

Daniel tänker delvis samma sak med fotbollen.

Calcio Amore är ingen analytisk bok. Den handlar om kärleken till fotbollen, om samhörigheten i ett lag, om passion, om kärlek, om känslor så stora att man inte vet hur man ska handskas med dem, och om staden Rom, om Italien, om flickor, drömmar och planer för livet.

Daniel är ingen superstjärna men jag har haft Gennaro Gattuso som förebild. Den killen var heller ingen superstjärna men helt nödvändig i både Milans och Italiens lagbygge. Han vann både Champions League och blev världsmästare 2006. Många starkare lysande stjärnor, som Messi, Ronaldo, Zlatan, Neymar har inte vunnit något VM.

Hur som helst hoppas jag ni vill läsa Calcio Amore. Den är skriven med kärlek och av kärlek.

Publicerad 2013-11-12 kl 16:55
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons