Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Plusgrader och sol

Plusgrader och sol i november. Inte ens när solen faller som en glödande sten vid horisonten blir det särskilt kallt. En vinter som andas mer höst än snökaos och kyla. Så här får det gärna fortsätta. Tog en löprunda under broarna på Södermalm i går och blev rejält svettig nästan direkt.

Tidigare var jag i Sigtuna, i en herrgård dit svenska författare i nästan hundra år bjudits in för att få lugn och ro att skriva,  träffa läsare och njuta av friden och tystnaden. Vi lever i en tid av ständigt brus. En sorts dov klang av meningslöshet.

I en sorts masspsykos har vi lurat oss själva att allt det där larmet är viktigt för oss. Det krävs nästan att vi tvingas in i ett annat rum, byter vanor eller reser någonstans (och att resa någonstans är alltid att resa till Rom) för att livet ska anta sunda, normala proportioner igen.

Det blev ett bra samtal om skrivande, tröst, fotboll och det gränslösa i att döpa sin son till Totti…

Stockholm är vackert även i november. Sitter på buss 66 och ser Riddarfjärden och Norr Mälarstrand på andra sidan vattnet. Även i november är Stockholm Sveriges i särklass vackraste stad.

C. Ronaldo landade till blågul blåsorkester. I morgon spelas Sveriges viktigaste landskamp på bra länge. På flera sätt är denna matchen viktigare för svensk landslagsfotboll än premiären mot Ukraina i EM 2012.

Den här matchen är mer avgörande för framtiden. Det handlar inte bara om VM nästa år utan lika mycket om synen på Sverige och svensk fotboll i världen. Det handlar också om viktiga kapitel i Zlatans bok. Han närmar sig (varsamt) slutet på sin karriär och ett VM i Brasilien skulle ännu tydligare diktera hans genialitet för världen.

På flera sätt är det konfirmation i morgon. Först i morgon vet vi om den historiska andra halvleken mot Tyskland var värt något. Först då vet vi om Källströms geniala passning fram till Zlatan och det avgörande målet mot Österrike äger någon betydelse för historieböckerna.

Världen minns inga kvallag. Att spela bra i ett kval och ändå missa mästerskapet är plågsamt och skoningslöst oväsentligt.

Spelar Sverige lika bra försvarsspel som i Lissabon och dessutom vågar/kan/orkar flytta fram laget i anfallsspelet vinner vi det här. Vi kan enkelt göra två mål på Portugal hemma. Dessutom, och det är förvånande men så klart glädjande, så stod det klart att Sverige även äntligen fått ordning på försvarsspelet.

Jag önskar alla fantastiska svenska fans att Sverige tar sig till VM i morgon.

Och låt taket på Freinds vara öppet.

Har vi tur börjar det snöa…

Publicerad 2013-11-18 kl 10:17
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons