Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hjärtat i november

Birros blogg

November har inga ramar. Dagarna flyter runt i en sorts ständig skymning. Mörkret kommer strax efter lunch redan. Från vårt fönster i vardagsrum ser jag bilarnas lyktor snirkla sig fram genom det fuktiga mörkret.

Det dryper av svart.

Ändå är den karga, spretiga gråa vinter tusen gånger bättre än snö, slask och kyla.

Gick hela måndagen i spänd förväntan inför Roma-Cagliari.

Det blev 0-0 trots massor av målchanser. Roma spelar en fantastisk fotboll. Det är en sorts Barcelona-light version av tålmodigt passningsspel och mycket rörelse. Dock är inte Roma i närheten av lika effektiva som Barcelona.

Men det positiva först. Försvaret håller verkligen världsklass. Det är ingen slump eller tillfällighet längre. Roma har verkligen lyckats med att spela försvarsspel med hela sitt lag.

Framåt ser det dock svagt ut. I går hade man otur med ribb- och stolpträffar, men samtidigt saknas spetskvaliteten att förädla målchanserna till mål.

Annons

Detta såg vi tecken på redan under tiden Roma vann alla sina matcher. Nu senast handlar alla resultat om 1-0, 1-1 eller 0-0.

Nu är ordningen återställd, både i ligan och i hjärtat. Juventus leder och Roma har slutat vinna. Känslolivet kan återgå till att vara som november, lite kallt, lite trött, lite grått, men ändå hoppfullt.

Sitter i en bil bredvid min vän Lukas och skriver detta. Solen som en gulröd pärla av vinter i slutet av vägen. Solen som en vän från förr. Solen helt klädd i Roma-dräkt.

Gult och rött.

Kärlekens färg.

 

Publicerad 2013-11-26 15:09

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto