Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Tack för att ni/vi finns

Tar en löprunda längs vattnet i Karlskrona. En u-båt dyker upp en bit bort. Den är svensk och jag får de där falddriga tevebilderna från tidigt åttiotal när den berömda U-137 gick på grund här i närheten.

Nu tronar kustbevakningens båtar köl mot köl. Det är grått men plusgrader. Stora torget lär vara ett av Europas största torg. Två stora, fina kyrkor tronar på var sin sida av det kullerstensbelagda  torget.

Jag uppträder i Karlskrona och efteråt kommer två unga killar fram. De är rätt ointresserade av vårt samtal från scenen om tro och skrivande men desto mer passionerade när det gäller den italienska fotbollen.

I morse rullade bilen hem till Stockholm igen. På en vägkrog utanför Valdemarsvik kommer jag i samspråk med gubben som har hand om bensinmacken. Han är klädd i blåställ och ser ut att ha en egen tidsordning för sitt liv. Det mesta går extremt långsamt. Men han är vänlig så det gör inte så mycket.

Även han vill snacka om serie A.

– Jag har älskat serie A sedan Nisse spelade i Milan, säger han på en autobahn-bred östgötska.

Vi finns lite här och där. Eftersom vi gör det finns vi allihop.

Av allt jag gör är detta det som är roligast. Att möta människor man aldrig annars skulle få möta och snacka serie A i några minuter. Det kan rädda en hel dag.

Tack för att ni/vi finns.

Publicerad 2013-11-28 kl 16:53
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons