Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tack för att ni/vi finns

Birros blogg

Tar en löprunda längs vattnet i Karlskrona. En u-båt dyker upp en bit bort. Den är svensk och jag får de där falddriga tevebilderna från tidigt åttiotal när den berömda U-137 gick på grund här i närheten.

Nu tronar kustbevakningens båtar köl mot köl. Det är grått men plusgrader. Stora torget lär vara ett av Europas största torg. Två stora, fina kyrkor tronar på var sin sida av det kullerstensbelagda  torget.

Jag uppträder i Karlskrona och efteråt kommer två unga killar fram. De är rätt ointresserade av vårt samtal från scenen om tro och skrivande men desto mer passionerade när det gäller den italienska fotbollen.

I morse rullade bilen hem till Stockholm igen. På en vägkrog utanför Valdemarsvik kommer jag i samspråk med gubben som har hand om bensinmacken. Han är klädd i blåställ och ser ut att ha en egen tidsordning för sitt liv. Det mesta går extremt långsamt. Men han är vänlig så det gör inte så mycket.

Annons

Även han vill snacka om serie A.

– Jag har älskat serie A sedan Nisse spelade i Milan, säger han på en autobahn-bred östgötska.

Vi finns lite här och där. Eftersom vi gör det finns vi allihop.

Av allt jag gör är detta det som är roligast. Att möta människor man aldrig annars skulle få möta och snacka serie A i några minuter. Det kan rädda en hel dag.

Tack för att ni/vi finns.

Publicerad 2013-11-28 16:53

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto