Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Goda medmänniskors tradition

Birros blogg

Att ge sig ut och springa med feber i kroppen var inte särskilt smart.

I går var jag i pittoreska Sigtuna och uppträdde och jag fick en ledig timma över och gav mig ut för att springa längs Mälaren.

På nattens sedan dansade febern in i kroppen och jag låg och huttrade under täckena.

Får skylla mig själv helt enkelt.

Olyckan vägrar vika från Giuseppe Rossis sida. Inför VM 2010 skadade han sig i knäet. Samma sak med bara några få veckor kvar till EM 2012.

Då var han otröstlig.

Sedan kom Fiorentina och trodde på honom och Rossi tackade för det förtroendet genom att vara helt lysande under hösten och dessutom leda skytteligan i serie A.

Då skadar han sig igen. I samma knä. Dock var inte korsbandet av (som det först befarades) och nu blir han borta i sju eller åtta veckor istället för att tvingas avsluta sin karriär…

Annons

Om läkningen går som planerat borde han hinna i form till VM.

Men ett personligt slag för honom, och inte minst för Fiorentina, är det hur som helst.

Men det är inte bara i Florens Rossi är populär.

Han ingår i en fin italiensk tradition med spelare som går lite på tvärs med den stenhårt manliga (och ärligt talat rätt löjliga) gangster-stylen med tabuleringar och galna frisyrer. Män som är rädda för att bli älskade och ser till att bli fruktade istället.

Män som misstar respekt för kärlek.

Rossi är inte sådan. Han är istället en spelare som följer i traditionen som medmänniskor som Paolo Maldini och Alessandro Del Piero varit med om att skapa.

Människor som tar sig tid med världen utanför, som alltid beter sig värdigt, som inte är otrogna bara för att de kan, som sköter sig vid sidan av planen, som alltid ger allt för laget, som respekterar motståndarna, som visar de egna fansen respekt, som vågar vara ärlig med både förtjänster och brister.

Annons

Människor älskar en ofullständig men generös superstjärna. Människor kan frukta tusen andra på tusen andra sätt. Men fruktan och kärlek har ingenting med varandra att göra…

Del Piero röstades för något år sedan fram som hela Italiens mest populära idrottsman alla kategorier.

I ett extremt splittrat land som Italien är det något oerhört att en spelare som under hela sin karriär spelat för Juventus röstas fram på det här sättet.

Den andra comebacken som Rossi gjort är enastående. Jag hoppas verkligen att han har kraft och förmåga att komma tillbaka en tredje gång.

Dessutom hade han alltså tur i oturen.

Om det varit korsbandet hade hans karriär med all sannolikhet tagit slut.

Det vore ett förskräckligt öde.

 

 

Publicerad 2014-01-09 13:49

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto