Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Den sköna, perverterade lasten med fotbollströjor

Det här med matchtröjor kan bli en besatthet. Eftersom jag är en man som gärna förlorar mig i besatthet trivs jag med att då och då fullständigt tappa alla grepp och inhandla matchtröjor till sjukt höga priser.

Genom åren har det blivit en hel garderob med dyrgripar.

Det finns naturligtvis grader även i detta besynnerliga helvete och jag vet de stackare som sliter sitt hår och annat för att få tag i tröjor som vissa enskilda spelare burit. De stackarna slutar oftast sina dagar i total degraderad ensamhet, sittandes darrande framför ännu en hemsida som lovar att den och den töjan bars av Diego Maradona i matchen mot England VM 1986. Det finns fler än tusen sådana tröjor…

För egen del började det tidigt. Redan under VM 1982 hade jag en tioårings version av den azurblå tröjan och till VM 1990 började den underbara sjukan med tröjor att blomma. Jag äger nu ett trettiotal olika italienska landslagströjor.

Favoriter är Kappa-versionen 2000 (som förfinades till VM 2002) och en galet snygg tröja 2006 med namnet Grosso på ryggen och fyra stjärnor (en för varje VM-guld) på tröjan. Jag fick den av min fru på julafton 2006 och jublade som en dåre i en kvart.

Utöver legendaren Grosso har jag så klart Totti, Del Piero, Maldini och Materazzi på en del av ryggarna…Italien har aldrig haft fula tröjor men det var på gränsen under EM 1996. Även när man gick ifrån den italienska skölden och började laborera med trötta logotyper dansade man nära den totala avgrunden.

Italienska extratröjor (vita) brukar ofta vara galet snygga. Till EM 2012 hade man en av historiens i särklass snyggaste extratröjor.

I Confederation Cup 2009 spelade man i en exklusivt framtagen tröja med ett saligt överdimensionerat italienskt märke på framsidan. Suveränt.

I år är det VM igen och jag har redan hunnit köpa på mig en del saker. I går presenterades den nya matchtröjan som Italien kommer jaga VM-guld i och den ser ut så här.

 

Publicerad 2014-03-04 kl 12:23
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons