Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Den galna planeten Spanien, och historien om en generös superstjärna

Vi tar det bästa först.

Italien höll relativt bra ihop sitt lag defensivt trots sedvanligt stort spanskt bollinnehav. Och så de nya matchtröjorna. De är verkligen snygga.

Resten?

Lite deprimerande faktiskt. Det dröjde inte många minuter innan det stod alldeles klart att Italien fortfarande bara är en dansande måne runt den galna planeten Spanien.

Oavsett vilka spelare Spanien kastar in eller byter ut så lyser det fina grundspelet igenom. Det är svårt imponerande.

Spanien vann med 1-0 och det är inte så mycket att säga om. Det kunde ha blivit mer.

Samtidigt bör vi komma i håg att Italien och vänskapsmatcher inte gifter sig direkt. Det har blivit något bättre under Prandelli men fortfarande är både hjärta, tankar och passionen någon annanstans.

Men med bara tre månader kvar till VM står det klart att årets upplaga av Gli Azzurri knappast är en kandidat till titeln.

Själv sitter jag på ett hotellrum i Göteborg. Jag är på turné med anledningen av en bok jag skrivit. Det är utsålt och fullsatt och väldigt trivsamt.

I tisdags i Mölndal kom en pappa med sin dotter fram vid bokbordet och han berättade att han var Italiens “guide” under matcherna mot Sverige i EM-kvalet 1983. Italien var regerande världsmästare och hade lottats i samma grupp som Sverige och Portugal.

Mannen jag träffade berättade hur han stod med de båda lagen i tunnlarna under Ullevi och skulle gå ut till match när Bruno Conti frågar honom om han inte fryser, han har bara en tunn jacka på sig-

– Fryser du inte?

– Det är okej, svarade guiden.

– Vänta här, sade Conti, och försvann tillbaka in i omklädningsrummet och kom tillbaka med sin egen ytterrock som han gav till guiden.

Här har vi alltså en regerande världsmästare och legend som inför en viktig kvalmatch lämnar ledet på väg ut till match för att hämta sin egen jacka och låna ut den till en person han aldrig träffat innan och bara skulle umgås med under två korta dygn i Sverige.

Jag blev så upplyst av att höra den historien.

Ödmjukhet och vanlig simpel vänlighet står väldigt högt i kurs på den här sidan tangentbordet.

Publicerad 2014-03-06 kl 08:29
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons