Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Svenska talanger älskar serie A

Birros blogg

Om man enbart andas den tillfälligt rådande luften kan man få för sig att serie A enbart är grus och gammalt damm.

Men så är det inte.

Bara den här veckan har jag i tidningen Expressen läst om två unga, lovande spelare, en i Kalmar och en i Norrköping, som tydligt berättat att 1. Italien är deras favoritland och 2. Totti är deras stora idol.

I Norrköping var det Christofer Nyman som uttryckte sin kärlek till Romas kapten. Killen är född 1992, ungefär samtidigt som Totti började sin sagolika karriär. Samma år EM spelades i Sverige. Samma år som The Cure gav ut plattan Wish, samma år en annan rasade runt i skinnjacka och hysteriska solglasögon.

Jag bodde nästan tio år i Norrköping och vet vilken makt engelsk fotboll har över den staden och att som helt ung då ens ha möjligheten att upptäcka Totti och älska honom kräver en hel del mod och innerlighet.

Annons

Kanske är det Nymans förtjänst att det numera finns en restaurang som har en “Totti-hörna” i Norrköping…

Nu sitter jag på ett tåg mot Småland. Mars månad har varit galen med 15 uppträdanden och i kväll kommer vi till en sorts konklusion i Gnosjö. Egentligen tog turnén slut igår men jag hade ett datum kvar…

Tidigare idag rullade ett annat tåg in, från Gävle, och taxin blixtrade sig fram mellan människor och hus i ett soldränkt Stockholm.

Vi bandade Calciomania och det är alltid extremt trevligt.

På måndag reser jag till Rom med familjen. Vi ska bo där i några veckor, och jag ska vara med och guida ett sällskap svenskar som kommer ner.

Ska bli skönt att städa undan allt svenskt grus med italienskt glitter.

Publicerad 2014-03-28 12:47

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto