Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Löw måste arbeta med defensiven

Den första segern mot Frankrike sedan 1987. Den första segern på bortaplan mot Frankrike sedan 1935. Historia må inte spela någon större roll men det går inte att betvivla det faktum att Frankrike har varit ett spöke för Tyskland under 25 års tid. Nu är spöket borta efter en seger med 2-1 i Paris för Löws mannskap.

ANNONS

Löw ställde upp med några överraskningar i startuppställningen. Det var sedan tidigare klart att Adler skulle vakta målet istället för Neuer, Schalkes Benedikt Höwedes hamnade på vänsterbacken, Ilkay Gündogan ersatte Schweinsteiger bredvid Khedira i ankarrollen på mittfältet och Mario Gomez startade på topp i skadade Kloses frånvaro.

En tempostark match mellan två lag som imponerade mer i offensiven än i defensiven. Resultatet speglar inte matchen till hundra procent men Tyskland var effektivare i avsluten än Frankrike.

René Adler, som efter matchen berättade att han var “extremt nervös” inför dagens match, stod för en habil insats i målet. Han gjorde det han kunde, stod inte för några större misstag och visade prov på sitt lugn i flera situationer. En helt klart godkänd insats av målvakten.

ANNONS

I försvaret är jag förvånad över att Löw inte fått ihop det bättre sen debaclet mot Sverige. Det såg stundtals extremt virrigt ut och Höwedes hade det svårt på sin vänsterbacksposition. Lahm hade ingen kanondag på jobbet, Mertesacker var stabil och Hummels kändes otajmad under stora delar av matchen även om han ofta lyckades hamna rätt till slut.

Mittfältet var som vanligt extremt stabilt så när som på Podolskis insats. Gündogans insats på mittfältet var inte strålande men helt klart godkänd med ett plus i kanten. I den andra halvleken var han felfri och spelade fram till Müllers kvitteringsmål. Dortmundmittfältaren är nu på allvar med i kampen om att få mer speltid i landslaget.

Khedira, Özil och Müller stod alla för bra insatser. Özil dirigerade mittfältet och stod tillsammans med Müller, som gång på gång skapade oreda i franska försvaret, för stabila insatser. Khediras mål, det vinnande 2-1, var en fin kombination mellan Realspelarna. “När jag får chansen att komma djupt, så tar jag den”, sa mittfältaren efter matchen och jag drog lite på smilbanden.

ANNONS

Podolski på sin vänsterkant var osynlig. Jag har sett honom i Arsenal och blivit imponerad över det ansvar han tar, hur han leder sitt mannskap och bidrar till spelet. Den Podolski syntes inte i matchen och frågan är hur många fler chanser han kommer få av Löw. Detsamma ska sägas om Gomez på topp som inte stod för någon större insats. Var är Stefan Kießling?

I slutändan så har Löw fortfarande mycket att tänka på i defensiven som inte såg bra ut. Visserligen saknades så väl Badstuber som Schmelzer, men det fortfarande alldeles för dåligt strukturerat, alldeles för otyskt för att Löw ska kunna vara nöjd. Det är något han måste jobba hårt på inför de kommande VM-kvalmatcherna.

Men en vinst är en vinst och Müller satte huvudet på spiken när han sa att “vi har vinnarmentaliteten i oss” efter dagens match.

ANNONS
Publicerad 2013-02-06 kl 23:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto