Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Dortmund-Hamburg: Was für ein Spiel!

Det var länge sedan jag såg en match som innehöll så mycket händelser, så mycket känslor och en sådan intensitet som i dagens match mellan Dortmund och Hamburg.

ANNONS

Händelse 1, 17:e minuten: Robert Lewandowski nätar efter riktigt dåligt försvarsarbete av Hamburgs båda landslagsmän Westermann och Adler. Ingen tar tag i situationen, Lewandowski smiter mellan och likt den målkung han är så sätter han bollen i mål, 1-0.

Händelse 2, 18:e minuten: Hamburg ville inte vara sämre och det tog endast en minut innan kvittering var ett faktum. Dennis Aogo får bollen på sin vänsterkant och spelar in bollen till Rudnevs som med ett distinkt avslut utjämnar till 1-1.

Händelse 3, 25:e minuten: Hamburg kommer i ett offensivt 3 mot 3-läge. Heung-Min Son kliver in från sin position på vänsterkanten med bollen och drar iväg ett skott som skruvar in sig in via den bortre stolpen, helt otagbart för Dortmundmålvakten Weidenfeller. Ett av årets vackraste mål i Bundesliga och Hamburg tar ledningen med 2-1.

ANNONS

Händelse 4, 31:a minuten: Lewandowski blir utvisad efter att ha fullföljt en spark mot en högt studsande boll där han träffar Hamburgs norrman Per Skjelbred. Rafael van der Vaart springer in i situationen som blir kaotiskt när han först knuffar till Lewandowski och sedan själv blir “nedknuffad” (han hjälpte till mycket själv) av Dortmundkaptenen Sebastian Kehl. Domarna dividerar under en minut och sedan får Lewandowski lämna planen medan Van der Vaart klarar sig undan med en varning.

Händelse 5, 40:e minuten: Van der Vaart går ut mot hörnflaggan för att slå en hörna, samtidigt kastar hemmapubliken in saker på planen och träffar holländaren som tar sig för ansiktet. Domaren avbryter inte matchen men Dortmund kan räkna med dryga böter efter den incidenten.

Händelse 6, 45:e minuten: Dortmund kommer upp i anfall där Sebastian Kehl får bollen i straffområdet och avlossar ett skott som René Adler räddar men släpper retur på. Marco Reus snappar upp returen och passar till Mario Götze som skjuter bollen i mål. 2-2? Nej! Reus var offside.

ANNONS

Händelse 7, 59:e minuten: En perfekt djupledsboll av Kehl leder till att Marco Reus kommer fri men blir fälld av Jeffrey Bruma precis utanför straffområdet. Domaren Gräfe håvar fram det röda kortet, helt rätt beslut.

Händelse 8, 61:a minuten: Artjoms Rudnevs gör sitt andra mål för dagen och utökar Hamburgs ledning till 3-1 på Signal Iduna Park. En helt otrolig utveckling av matchen som fram till och med denna minut innehållit två röda kort och fyra mål.

Händelse 9, 88:e minuten: Hamburg dödar matchen helt när Heung-Min Son gör sitt andra mål för dagen. Snyggt framspelad av Marcell Jansen dyker Son upp vid den bortre stolpen och han sätter enkelt 4-1. Dortmundförsvaret hade helt glömt bort den 20-årige sydkorean.

4-1 blev också slutresultatet i matchen. Det är första gången sedan säsongen 2009/2010 som Dortmund släppt in fyra mål i en match, det tog 103 matcher innan det upprepade sig. Det var också en av säsongens bästa matcher i Bundesliga. Det är tveksamt om någon match kan toppa denna när det kommer till känslor och intensitet. Vilken underhållning! Och vi har fortfarande tre matcher kvar att se fram mot denna Bundesligahelg, härligt!

ANNONS
Publicerad 2013-02-09 kl 17:35

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto