Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Spännande möte på Allianz ikväll

Ikväll möts Bayern München och Dortmund för första gången denna vår. Matchen i DFB-Pokal är inte den hetaste lagen mellan men den är likväl viktig – speciellt för Bayern.

ANNONS

Höstens match i Bundesliga mellan lagen slutade 1-1 på Allianz Arena. Bayern tog ledningen och såg ut att kontrollera matchen tillräckligt väl för att kunna slita åt sig alla tre poängen. Sedan kom Mario Götze. Han kvitterade och fastställde slutresultatet. Bayern misslyckades ännu en gång med att vinna mot Dortmund i Bundesliga.

Och laget från de västra delarna av Tyskland har blivit något av ett spöke för Bayern.

Nu vann visserligen Bayern den i princip prestigelösa Supercupfinalen i augusti med 2-1 mot Dortmund. Men matchen i sig gav inget övertag för Bayern mot Dortmund, istället handlade det om att Bayern äntligen kunna krama om en buckla igen efter förra vårens tre debacle.

I år har Bayern redan avgjort Bundesliga. Den titeln har klubben redan ett fast grepp om, precis som planerat inför säsongen och gubbarna Höneß och Rummenigge kan avslappnat avnjuta match efter match som Bayern kryssar igenom med enorma segrar.

ANNONS

Precis som förra säsongen har Bayern fortfarande chansen på tre titlar och kan gå mot en perfekt säsong. Det är långt ifrån en möjlighet men det är just detta som Dortmund kommer att slåss mot ikväll.

Dortmund åker till München för att förstöra vad åtminstone skulle kunna bli en dubbel för Bayern. En möjlighet som Jürgen Klopp och hans lag med ett snett leende skulle vilja genomföra. I det perspektivet är denna match viktig för båda lagen.

Och Dortmund har absolut alla möjligheter att rubba Bayern på Allianz Arena.

Ser man till formen ser Bayern oslagbara ut, men Dortmunds mentala övertag gör att matchen lik förbannat är extremt oviss att förutse. Bayern kan mycket vinna med två, tre kanske fyra mål – Dortmund skulle dock gott och väl kunna vinna med 1-0 eller 2-1.

Matchen må vara den minst laddade lagen mellan, mötet i Bundesliga och ett potentiellt möte i Champions League slår högre, samtidigt är kvällens BVB-Bayern-Gipfel en spännande match med goda förutsättningar för att bli en sprakande tillställning.

ANNONS

En sak är klar: kvällens resultat betyder mycket, speciellt för Bayern. En förlust för Bayern skulle svida mer än en förlust Dortmund.

Nu ska jag försöka hitta rätt på en plats Paris där matchen visas. En uppgift som inte är den lättaste.

Publicerad 2013-02-27 kl 10:43

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto